Αμετανόητος ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν αποσύρει τις δηλώσεις περί δολοφόνων που οδήγησαν στη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι φυσικό κάποια στιγμή να εκφράζεις κραυγή αγωνίας και να πεις ‘παιδιά έλεος, δεν γίνετε να επιδεικνύετε αυτήν την περιφρόνηση για τη ζωή με τέτοιον τρόπο’», δήλωσε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 Ομόφωνη καταδίκη των δηλώσεων Κουρουμπλή εκφράστηκε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ και από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

 H οργή Τσίπρα και η διαγραφή Κουρουμπλή

Στην αίθουσα της Ολομέλειας επικρατεί αναταραχή. Ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες ενημερώνεται για το περιστατικό και ακολουθεί το οργισμένο τηλεφώνημά του στην Όλγα Γεροβασίλη με το οποίο ζητά από τον κ. Κουρουμπλή να ανακαλέσει.

 Παρά το τελεσίγραφο Τσίπρα, ο κ. Κουρουμπλής δεν ανακάλεσε και διεγράφη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

 «Το κόμμα μου, ο ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε να με διαγράψει. Είναι μια επιλογή. Θα κριθεί και αυτή. Η ζωή μάς κρίνει όλους, και τα πρόσωπα και τα κόμματα».

 Άλλο Κουρουμπλής… άλλο Πολάκης

Για τη κυβέρνηση η διαγραφή Κουρουμπλή δεν ήταν αρκετή, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, να βάζει στο κάδρο και τον Παύλο Πολάκη.

 «Το περιστατικό του κ. Κουρουμπλή χθες δεν ήταν μεμονωμένη συμπεριφορά, ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Είναι η έκφραση της τοξικής αντιπολίτευσης που έχει επιλέξει με επίκεντρο την πανδημία να κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

 «Φοβόμαστε όμως, ότι ο Κουρουμπλής μπορεί να έφυγε, αλλά όσα εξέθρεψε ο κ. Τσίπρας τα προηγούμενα χρόνια, θα τα βρίσκει διαρκώς μπροστά του», ήταν η αντίδραση του ΚΙΝΑΛ.

 Η κυβέρνηση μάλιστα θυμίζει πρόσφατη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη που χρησιμοποιούσε την ίδια λέξη, δολοφόνοι.

 «Τα λέγαμε με τον Πολάκη…»

Κουρουμπλής και Παύλος Πολάκης φαίνεται πως… συντονίστηκαν, με τον πρώην υπουργό Υγείας να μιλά επαναφέρει και αυτός το ζήτημα των θεραπειών.

 «Θα σας πω και κάτι ακόμα και αυτό είναι καταγγελία. Από πέρσι και εγώ και ο Πολάκης και Κούβελας ο καθηγητής, τους λέμε παιδιά φέρτε μονοκλωνικά. Μπορούσαν να φέρουν από πέρυσι».

 Ο Παύλος Πολάκης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στα Χανιά, όχι μόνο δεν έδειξε μετανιωμένος για την επίθεσή του στον πρωθυπουργό στη Βουλή αλλά επιμένει στις γνωστές θεωρίες του για τα εμβόλια.

 «Και τώρα έρχεται και άλλη παραλλαγή η Όμικρον όπως και η Δέλτα δηλαδή που δείχνει ότι τα δύο από τα τέσσερα εμβόλια πρακτικά δεν την κάλυπταν».

 Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι πλέον ο τρίτος ανεξάρτητος βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου.

 «Γιατί η υστερία προσθέτει στην αντιπολιτευτική πειθώ;»

«Όταν εγκλωβίζεται μια παράταξη σε μια υστερική αντιμετώπιση των πραγμάτων είναι δύσκολο να ξεφύγουν», είπε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Γιάννης Πρετεντέρης.

 «Μπορείς να κάνεις όποια κριτική θέλεις στην κυβέρνηση, δεν χρειάζεται να λες για δολοφονίες και δολοφόνους. Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ ήταν στα όρια της ευπρέπειας», συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος και αναρωτήθηκε:

 «Γιατί η υστερία προσθέτει στην αντιπολιτευτική πειθώ;».