Τον παραλήπτη της επίμαχης μελέτης του Σωτήρη Τσιόδρα και του Θεόδωρου Λύτρα, αναφορικά με τη θνητότητα στις ΜΕΘ αναζητούν ολοένα και περισσότερα κυβερνητικά στελέχη, σύμφωνα με την στήλη big mouth του powergame.gr.

Όπως αναφέρει η στήλη με δεδομένο ότι η σχετική μελέτη παραδόθηκε τον περασμένο Μάιο, κάποιοι έσπευσαν να στείλουν τον λογαριασμό στον τέως υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Ωστόσο όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ουδείς είχε ακούσει ποτέ, ακόμη και οι μετέχοντες στην επιτροπή, για την ύπαρξη της σχετικής μελέτης. Αφού λοιπόν, δεν βρέθηκε ο «ύποπτος» σε επίπεδο υπουργών, άρχισαν να ψάχνουν για άλλου επιπέδου εξιλαστήρια θύματα.

Όπως διαβάζουμε στο big mouth, κάποιοι είδαν πίσω από το λάθος (που δεν ήταν λάθος) του προέδρου Κυριάκου, τον παλιό δημοσιογράφο και νυν λογογράφο του πρωθυπουργού Γιάννη Βλαστάρη. Όμως και πάλι φαίνεται ότι ήταν το λάθος πρόσωπο, αφού σύμφωνα με την στήλη αυτός που είχε στα χέρια του την μελέτη ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, ονόματι Παναγιώτης Πρεζεράκος.

«Είναι αυτός που παλεύει εδώ και καιρό να «αποκεφαλίσει» ο υπουργός Πλεύρης, αλλά δεν τα έχει καταφέρει, παρά το γεγονός ότι έχει πάρει το «οk» του Μαξίμου. Πάντως, η ιστορία της μελέτης Τσιόδρα, έκαψε οριστικά τα όποια σχέδια για την συμμετοχή του γιατρού στις γαλάζιες λίστες», αναφέρει επίσης το big mouth.