Όπως κάθε χρόνο σε μία λιτή τελετή φωταγωγήθηκε το βράδυ της Πέμπτης το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική είσοδο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο Στρατόπεδο «Παπάγου», παρουσία του υπουργού, Νικόλαου Παναγιωτόπουλου. Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης Πολεμικού Ναυτικού, και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνιος Οικονόμου, καθώς επίσης και προσωπικό που υπηρετεί στο Στρατόπεδο με τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους που είχαν έλθει για το σκοπό αυτό.





Στο σύντομο χαιρετισμότου, ο υπουργός αφού επισήμανε το γεγονός ότι πέρσι λόγω της πανδημίας δεν είχε ανάψει το δένδρο, επισήμανε ότι «η πανδημία δεν έχει περάσει, ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει. Αντιθέτως υπάρχει ακόμα, μεταλλάσσεται, εξελίσσεται και εξακολουθεί να απειλεί, άρα βρισκόμαστε σε εγρήγορση. Όπως σε εγρήγορση ξέρουν να βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις λόγω των άλλων συνθηκών που διαρκώς αντιμετωπίζουν και προσέχουν».







Ο ίδιος αφού ευχήθηκε στο προσωπικό για τις Άγιες Ημέρες που σε λίγο έρχονται, τους προέτρεψε «να πάρουν μερικές ανάσες κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα» και πρόσθεσε – σε προσωπικό επίπεδο – ότι «…αποτελεί τιμή και προνόμιο για μένα να αποτελώ μέρος της Πολιτικής Ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μαζί με αυτή την Στρατιωτική Ηγεσία να συνεχίσουμε να κάνουμε την προσπάθεια με ακόμα καλύτερη και ακόμα ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις γιατί αυτό είναι το καλό και το δίκαιο της Πατρίδας».