Και επίσηµα πλέον, µετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.∆. υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕ∆, Παύλος Μαρινάκης, είναι ο νέος Γραµµατέας του κόµµατος, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Γιώργο Στεργίου.

Η συνεδρίαση πραγµατοποιήθηκε µε έναν ιδιότυπο, υβριδικό τρόπο, για την αποφυγή διασποράς του κοροναϊού, τόσο µέσω ψηφιακής πλατφόρµας όσο και διά ζώσης. Στο ξενοδοχείο «Wyndham» στο Μεταξουργείο, παρόντες ήταν, µεταξύ άλλων, ο γενικός διευθυντής της Νέας ∆ηµοκρατίας, Γιάννης Μπρατάκος, ο απερχόµενος Γραµµατέας, o πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής και βουλευτής της Β’ Πειραιά, Ιωάννης Τραγάκης, καθώς και αρκετοί υπουργοί, βουλευτές και µέλη της Π.Ε. του κόµµατος.

Ο Παύλος Μαρινάκης, που αποτέλεσε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του γραµµατέα από το Προσυνέδριο των Ιωαννίνων, συγκέντρωσε τη στήριξη όλων των µελών της Πολιτικής Επιτροπής, αφού την υποψηφιότητά του στήριξε η ηγετική οµάδα του κόµµατος, µε πρώτο τον Γιάννη Μπρατάκο, αλλά και οι δύο αντιπρόεδροι της Ν.∆., Αδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης. Παράλληλα, πλήθος υπουργών και βουλευτών έσπευσαν να παράσχουν δηµόσια τη στήριξή τους, µε πρώτους τους νεότερους, δίνοντας για ακόµα µία φορά συµβολικά το µήνυµα της ανανέωσης που θέλει να προωθήσει ο πρωθυπουργός στο εσωτερικό του κόµµατος.

Την έναρξη της συνεδρίασης κήρυξε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας τις κεντρικές κατευθύνσεις για την αποστολή της κοµµατικής οργάνωσης το επόµενο χρονικό διάστηµα, την ενίσχυση του ρόλου του προς την προώθηση του κυβερνητικού έργου, αλλά και την ετοιµότητα που οφείλει να διατηρεί, τονίζοντας ωστόσο ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Ιδιαίτερο βάρος έδωσε στον συµβολισµό της επιλογής του Παύλου Μαρινάκη, που αποδεικνύει την επιβράβευση της αποτελεσµατικής δουλειάς που έκανε ο νεαρός αξιωµατούχος, αλλά και της δυναµικής παρουσίας των νέων στην πολιτική.

Η διαδικασία εκλογής του νέου γραµµατέα έγινε σε πανηγυρικό κλίµα, δίνοντας ένα µήνυµα ενότητας και σηµατοδοτώντας τη νέα πορεία που φιλοδοξούν να χαράξουν από εδώ και πέρα στη Ν.∆.

Στην οµιλία µετά την εκλογή του, ο 33χρονος δικηγόρος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόµµατος για τη στήριξη και την εµπιστοσύνη του, καθώς και όλους όσοι τον εξέλεξαν στο αξίωµα του Γραµµατέα. Στη συνέχεια, έθεσε τους άµεσους στόχους του για το επόµενο διάστηµα και την πορεία του κόµµατος για την προσεχή διετία, βάζοντας θέµατα στην ατζέντα όπως η ψηφιοποίηση του κόµµατος, το οικολογικό αποτύπωµα, η ισχυροποίηση των οργανώσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα και η συνεχής επαφή µε τα στελέχη.

Μίλησε, χαρακτηριστικά, για ένα κόµµα-πρότυπο σε όλη την Ευρώπη, σε συνέχεια του ηγετικού ρόλου που διαδραµατίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε διεθνές επίπεδο. Ενα κόµµα που θα συµβαδίζει µε τους ταχύτατους ρυθµούς και την αποδοτικότητα της κυβέρνησης.

Τα επόμενα βήματα

Με τη νέα θητεία να ξεκινά άµεσα, ο Παύλος Μαρινάκης αναµένεται να βρεθεί τη ∆ευτέρα στα γραφεία του κυβερνώντος κόµµατος στην Πειραιώς για µια άτυπη τελετή παράδοσης - παραλαβής. Θα ακολουθήσει, σύµφωνα µε πληροφορίες, µια συνάντηση γνωριµίας µε το δυναµικό του κόµµατος, θέτοντας έτσι τις βάσεις µιας καλής και παραγωγικής συνεργασίας.

Τις επόµενες ηµέρες θα συνεδριάσει το ∆ιαγραµµατειακό της Νέας ∆ηµοκρατίας, ενώ σύντοµα ο νέος γραµµατέας, Παύλος Μαρινάκης ξεκινά τακτικές περιοδείες σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπως άλλωστε συνήθιζε και τα δύο προηγούµενα χρόνια ως πρόεδρος της ΟΝΝΕ∆. Τα συµπεράσµατα των κατά τόπους επισκέψεων θα τελούν σε γνώση του γενικού γραµµατέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη ∆ηµητριάδη, ο οποίος έχει υπό τη σταθερή εποπτεία του την επαφή µε το στελεχικό δυναµικό και την οργάνωση του κοµµατικού µηχανισµού.

Η προεδρία της ΟΝΝΕ∆, ωστόσο, δεν έχει τελειώσει ακόµη για τον Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος θα συνεχίσει να ηγείται της Οργάνωσης για λίγους µήνες ακόµα. Το ζήτηµα της διαδοχής του είναι κάτι που θα απασχολήσει τον σχεδιασµό της «γαλάζιας» παράταξης λίγους µήνες µετά το 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας ∆ηµοκρατίας, αφού εντός του Μαΐου αναµένεται και το επόµενο συνέδριο της «γαλάζιας» Νεολαίας.