"Ομπρέλα" προστασίας στον τομεάρχη Υγείας Α. Ξανθό "άπλωσαν" κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κορυφαία στελέχη του κόμματος από την "ομώνυμη" κίνηση, ζητώντας από τον Α. Τσίπρα να βάλει τέρμα στην "ανθρωποφαγία" που έχει υποστεί με αφορμή την διαφοροποίηση του στο θέμα των καταγγελιών της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ περί vip ΜΕΘ.

Αν και εκ των υστέρων η ψύχραιμη στάση του κ. Ξανθού δικαιώθηκε αφού ο κ. Γιαννακός της ΠΟΕΔΗΝ δεν προσκόμισε στοιχεία για τις καταγγελίες που είχε κάνει εν τούτοις ο ίδιος βρέθηκε στο στόχαστρο των προεδρικών στελεχών και των τρολ της Κουμουνδούρου, τα οποία "υπονομευτή" των ανέβαζαν "προδότη" των κατέβαζαν στα σόσιαλ μίντια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τον Α . Ξανθό υπερασπίστηκαν με τις τοποθετήσεις τους οι Ν. Φίλης, Ν. Βούτσης, Ε. Τσακαλωτος, Σ. Αναγνωστοπούλου, ενώ μαζί τους φέρεται να συμφώνησε και ο Α. Χαρίτσης.

Απέναντι σε αυτή την ομοβροντία παρατηρήσεων που δέχτηκε ο Α. Τσίπρας αναγκάστηκε να ομολογήσει πως δεν έχει πάψει να έχει "εμπιστοσύνη" στον Α. Ξανθό, ωστόσο σημείωσε πως έγιναν λάθος χειρισμοί.

Στο θέμα παρενέβη και ο Π. Πολάκης για να απαντήσει σε όσους υπερασπίστηκαν τον Α. Ξανθό, υποστηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς πως αντίστοιχη συμπαράσταση δεν είχε ο ίδιος από πολλούς συντρόφους του. "Και εγώ έχω υποστεί ανθρωποφαγία και δεν είδα συμπαράσταση" φέρεται να είπε στην παρέμβασή του.

Μάλιστα αναφερόμενος στις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ σημείωσε "πως αυτό που είπε ήταν υπέρ μας".