Πρόκειται για τον δεύτερο προϋπολογισμό που ψηφίζεται εν μέσω πανδημικής κρίσης, η συζήτηση του οποίου αρχίζει αύριο Τρίτη, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μετά από την καθιερωμένη πενθήμερη σε υψηλούς τόνους συζήτηση, ο προϋπολογισμός του 2022 ψηφίζεται το ερχόμενο Σάββατο, με ονομαστική ψηφοφορία, η οποία λαμβάνει παραδοσιακά χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Η συζήτηση ξεκινά με τις ομιλίες των γενικών και ειδικών εισηγητών των κομμάτων, στις 6 το απόγευμα της Τρίτης για να κορυφωθεί το Σάββατο με την ομιλία του πρωθυπουργού, ενώ νωρίτερα την ίδια ημέρα, θα μιλήσουν και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ το ενδιαφέρον να στρέφεται και στο ποιος θα εκπροσωπήσει το Κίνημα Αλλαγής, μετά το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εξαπολύουν επίθεση στην κυβέρνηση και ειδικότερα στο υπουργείο Οικονομικών, κάνοντας λόγο για αυξημένους φόρους εν μέσω διπλής κρίσης, υγείας και ακρίβειας, και καταγγέλλοντας περικοπές κοινωνικών δαπανών.

Γενικοί εισηγητές που έχουν οριστεί από τα κόμματα είναι οι: Θόδωρος Ρουσόπουλος από τη ΝΔ, Έφη Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σκανδαλίδης από το ΚΙΝΑΛΝίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ Βασίλης Βιλιάρδος από την Ελληνική Λύση και Κρίτων Αρσένης από το ΜέΡΑ25.

Ειδικοί εισηγητές έχουν οριστεί, από τη ΝΔ οι Θόδωρος Καράογλου, Μανώλης Κόνσολας, Διονύσης Σταμενίτης και Ιάσων Φωτήλας, από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Ανδρέας Ξανθός, Αλέξης Χαρίτσης και Σωκράτης Φάμελλος, από το ΚΙΝΑΛ οι Γιώργος Αρβανιτίδης και Γιώργος Μουλκιώτης, από το ΚΚΕ η Διαμάντω Μανωλάκου, από την Ελληνική Λύση ο Κώστας Χήτας και από το ΜέΡΑ25 ο Γιώργος Λογιάδης.