Για την «αποτυχία του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδος Γιώργου Παπανδρέου να αναλάβει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ», κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ. Παράλληλα, έγιναν εκτενείς αναφορές στον νέο πρόεδρο, Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με το Euractiv «θριάμβευσε».

Γαλλικό Πρακτορείο

«Ο Γιώργος Παπανδρέου απέτυχε να ηγηθεί του Σοσιαλιστικού Κόμματος», είναι ο τίτλος άρθρου του Γαλλικού Πρακτορείου. «Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος ηττήθηκε την Κυριακή στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ηγέτη του κεντροαριστερού Κινήματος Αλλαγής από τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη», αναφέρει το σχετικό άρθρο και συνεχίζει: «Ο 42χρονος Νίκος Ανδρουλάκης, μέλος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απέσπασε 68% των ψήφων έναντι 32% του Γιώργου Παπανδρέου, του αντιπάλου του στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών».

Mediapart

«Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος, Γιώργος Παπανδρέου, δεν κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος», σχολιάζει ο γαλλικός ερευνητικός ιστότοπος «Mediapart».

Euractiv

«O Νίκος Ανδρουλάκης θριάμβευσε στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ στο δεύτερο γύρο της Κυριακής, επικρατώντας του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδος, Γιώργου Παπανδρέου. Ωστόσο, ο ιδεολογικός προσανατολισμός του κόμματος παραμένει ασαφής», τονίζει ο ιστότοπος Euractiv.