«Εξωφρενικό το περιστατικό με τον διευθυντή γυμνάσιου στην Πιερία», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε Φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή.

Η κ. Μακρή είπε πως το υπουργείο δεν είχε πάρει καταγγελίες από τους εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα επανέλαβε πως το υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει τα δικαστικά έξοδα όσων εκπαιδευτικών υφίστανται ταλαιπωρία.

Την ίδια στιγμή ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα να κλείσουν τα σχολεία λέγοντας ότι η συζήτηση δεν έχει καμία βάση.

Τέλος, η υφυπουργός ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 85%.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ζέττας Μακρής στα Παραπολιτικά 90,1

Αναφορικά με το επεισόδιο με το διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία με τους «θεματοφύλακες», η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε: «Ήταν εξωφρενικό όλο αυτό που έγινε. Ήταν απολύτως εξωφρενικό και απολύτως παράλογο. Εμείς καταγγελίες από τους εκπαιδευτικούς δεν είχαμε πάρει».

«Αν οι εκπαιδευτικοί είχαν καταφύγει νωρίτερα είτε στις εισαγγελικές αρχές είτε στην Αστυνομία και δεν πήραν απάντηση τότε είναι ένα θέμα αλλά δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο. Η κα Κεραμέως επικοινώνησε με τον Γυμνασιάρχη την ίδια στιγμή καθώς επίσης και με την αστυνομική διεύθυνση. Σε κάθε περίπτωση να συμφωνήσουμε ότι σε ότι μας αφορά ότι οι εκπαιδευτικοί μας πρέπει να νοιώθουν ότι το υπουργείο όχι απλώς αντιλαμβάνεται ότι εφαρμόζουν το νόμο και τις εγκυκλίους αλλά έχει ήδη ανακοινώσει με αφορμή άλλα περιστατικά ότι ακόμη και τα δικαστικά έξοδα όσων τυχόν υποστούν ταλαιπωρία με δικαστήρια τα αναλαμβάνει. Σε ότι αφορά το υπουργείο Προστασίας Πολίτη νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρος και κατηγορηματικός ο υπουργός ότι όχι ανοχή δεν θα υπάρξει αλλά είναι απολύτως καταδικαστέα και θα επιλαμβάνονται οι αρχές», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζέττα Μακρή.

Ερωτηθείσα αν έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην αντιμετωπίσουν αντίστοιχα περιστατικά το επόμενο διάστημα, η κ. Μακρή απάντησε: «Στον τομέα ευθύνης μας ναι, στον τομέα ευθύνης μας είμαστε σε συνεχή επαφή με καθηγητές ή δασκάλους οι οποίοι ενημερώνουν το υπουργείο, τους γνωστοποιούμε και τα δικαιώματα τους και την συμπαράσταση μας όμως το υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από αυτά. Η υπουργός μας είναι σε συνεργασία και με τον υπουργό Προστασίας Πολίτη και τον υπουργό Δικαιοσύνης, είδατε και την κοινή προσπάθεια την τελευταία που κάλυψε το κενό που υπήρχε για τους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, γίνονται συνεργασίες μεταξύ των υπουργείων. Σε ότι μας αφορά πλήρως απολύτως συμπαραστεκόμαστε, δεν παύουμε να επικροτούμε την επάρκεια την επαγγελματική των εκπαιδευτικών οι οποίοι εφαρμόζουν νόμους και οδηγίες. Δεν έχω αρμοδιότητα για κάτι άλλο αλλά τα συναρμόδια υπουργεία συνεργάζονται με εμάς και εκείνα ανταποκρίνονται».

Ερωτηθείσα αν υπάρχει πιθανότητα να λειτουργήσουν τα σχολεία με τηλεκπαίδευση μετά τις γιορτές, ανέφερε: «Δεν υπήρξε ποτέ συζήτηση στο υπουργείο, δεν υπήρξε ποτέ ανάλογη συζήτηση στην επιτροπή των Ειδικών, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί επανέρχεται το θέμα. Η υπουργός η ίδια το έχει διαψεύσει κατηγορηματικά, δεν έχει γίνει καμία μα καμία απολύτως συζήτηση σε κανένα επίπεδο».

Ερωτηθείσα για τα ποσοστά εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς, διευκρίνισε: «Οι εκπαιδευτικοί παρότι είναι ένας επιστημονικός και επαγγελματικός κλάδος στον οποίο δεν υπήρξε υποχρεωτικότητα έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό που ξεπερνάει το 85%, αν βάλετε και τους νοσήσαντες είναι σχεδόν το σύνολο. Οι δικές μας όμως προσπάθειες και στο δημόσιο διάλογο και με όλες τις ενέργειες που επιβάλλεται να κάνουνε είναι το σύνολο των εκπαιδευτικών μας να εμβολιαστεί αλλά θα συμφωνήσετε ότι είναι ίσως ο μόνος επαγγελματικός κλάδος που έχει τέτοια υψηλά ποσοστά εμβολιασμού χωρίς να είναι υποχρεωτικό. Επίσης αυξάνονται και τα ποσοστά των μαθητών, του Γυμνασίου είναι γύρω στο 35%, γύρω στο 50% για τους μαθητές του Λυκείου και είδατε ότι υπήρξε ανταπόκριση για τα παιδιά 5 έως 11 ετών».

Αναφορικά με τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, η υφυπουργός δήλωσε: «Σε ότι μας αφορά όπως είπε και ο πρωθυπουργός είναι πολύ καλό για την ποιότητα της δημοκρατίας της κοινοβουλευτικής ότι εκλέχτηκε από τη βάση όταν από την άλλη πλευρά έχουμε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δυσκολεύεται να κανει και συνέδριο. Η ΝΔ με την ξεκάθαρη θέση, την εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος, την ταχύτητα και τη συνέπεια δεν έχει κάτι να φοβηθεί».