Κύμα πολιτικών εξελίξεων αναμένεται να πυροδοτήσει το επόμενο διάστημα η θριαμβευτική νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη νέου προέδρου, καθώς η δυναμική που φαίνεται πως αναπτύσσει το κόμμα έχει ανοίξει και πάλι τη συζήτηση για πιθανή μετακίνηση ψηφοφόρων, ειδικά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ανδρουλάκης στις πρώτες του δηλώσεις από τη Χαριλάου Τρικούπη ως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, εμφανίστηκε ενωτικός, έκανε αναφορές στο ΠΑΣΟΚ και κάλεσε όλους τους συνυποψηφίους τους να συστρατευτούν ώστε να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η δημοκρατική παράταξη.



Η μαζική συμμετοχή των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ και στους δύο γύρους της εκλογής ηγεσίας, έχει δημιουργήσει κλίμα ευφορίας στη Χαριλάου Τρικούπη για την επόμενη μέρα.

Στόχος του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ, είναι να επαναφέρει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης στις τάξεις του κόμματος, αλλά και να εκπέμψει το μήνυμα ότι το ΚΙΝΑΛ θα έχει την πολιτική του αυτονομία και τη δική του κυβερνητική πρόταση, όταν θα γίνουν εθνικές εκλογές.

Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα Νίκου Ανδρουλάκη για την επόμενη μέρα, είναι να αξιοποιήσει στο κόμμα, τόσο παλιά και έμπειρα στελέχη όσο και τη νέα γενιά που εκπροσωπεί και ο ίδιος.

Πώς διαβάζουν την εκλογή Ανδρουλάκη σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου

Την ώρα που στο ΚΙΝΑΛ βλέπουν πως κερδήθηκε το πρώτο στοίχημα της μαζικής συμμετοχής στις εκλογές, τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις και τα νέα δεδομένα που φέρνει η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η ανάγνωση των αποτελεσμάτων ωστόσο, είναι διαφορετική μεταξύ Μαξίμου και Κουμουνδούρου.

Είναι βέβαιο ότι η εκλογή Ανδρουλάκη θα αναγκάσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αναπροσαρμόσει την τακτική της και παραμένει ερωτηματικό εάν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσει να αναζητά συμμαχίες στο ΚΙΝΑΛ για μία προοδευτική διακυβέρνηση.

Στην Κουμουνδούρου περιμένουν πάντως τα πρώτα δείγματα από την πλευρά του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ προκειμένου να διαφανεί εάν θα υπάρξει «χαραμάδα» προσέγγισης μεταξύ των δύο κομμάτων.

Επίσης, ένα από τα ζητήματα που απασχολούν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι εάν η εκλογή Ανδρουλάκη θα φέρει στο ΚΙΝΑΛ μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν έρθει παλαιότερα από το ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του το Μαξίμου, δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα από τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ.

Στο χθεσινοβραδινό τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Ανδρουλάκη, ο πρωθυπουργός τον συνεχάρη εκφράζοντας την επιθυμία του να συζητήσουν από κοντά σύντομα.

Σε κάθε περίπτωση, στο Μαξίμου αναμένουν τις πρώτες κινήσεις Ανδρουλάκη για να χαράξουν εκ νέου την στρατηγική τους.