Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Νικος_Δενδιας_δειπνο
Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Κοινό δείπνο σε Μητροπολίτες και Μουφτήδες – Παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης η Θράκη (Εικόνες)

Η πρώτη φορά που υπουργός Εξωτερικών συναντάται ταυτόχρονα και με τους Μητροπολίτες και με τους Τοποτηρητές Μουφτήδες

Για πρώτη φορά υπουργός Εξωτερικών παρέθεσε κοινό δείπνο σε Μητροπολίτες και Μουφτήδες. Ο λόγος για τον Νίκο Δένδια, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στη Θράκη φρόντισε να συναντηθεί μεταξύ άλλων, με τέσσερις Μητροπολίτες και τρεις Τοποτηρητές Μουφτήδες. Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών παρέθεσε δείπνο για όλους, στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, όπως είπε και ο κ. Δένδιας στην αρχή του δείπνου, απευθυνόμενος στους Μητροπολίτες και τους Τοποτηρητές Μουφτήδες.

Κι αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που υπουργός Εξωτερικών συναντάται ταυτόχρονα και με τους Μητροπολίτες και με τους Τοποτηρητές Μουφτήδες και το δείπνο έλαβε χώρα την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης η Θράκη

Το μήνυμα που εκπέμπεται είναι πως η Θράκη είναι ένα παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων, αλληλοσεβασμού και ενότητας.

Στο δείπνο πήραν μέρος οι Μητροπολίτες Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός και οι Τοποτηρητές Μουφτήδες Ξάνθης Μπιλάλ Καρά Χαλήλ, Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ και Διδυμοτείχου Χανσά Οσμάν.

Στο Εθνολογικό Μουσείο τον υπουργό Εξωτερικών υποδέχθηκε η ιδρύτρια του Αγγέλα Γιαννακίδου η οποία τον ξενάγησε.

Το Εθνολογικό Μουσείο λειτουργεί από το 2002 και μέσα από τα εκθέματά του οι επισκέπτες αποκτούν εικόνα για την παραδοσιακή ζωή στη Θράκη από το τέλος του 17ου αιώνα μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα.

Στην αρχή του δείπνου οι Μητροπολίτες και οι Τοποτηρητές Μουφτήδες ευχήθηκαν στον κ. Δένδια "χρόνια πολλά" για την ονομαστική του εορτή πριν λίγες μέρες.

Δείτε τις εικόνες

Δενδιας-Δειπνο-Αλεξανδρουπολη__1_
Δενδιας-Δειπνο-Αλεξανδρουπολη__2_
Δενδιας-Δειπνο-Αλεξανδρουπολη__3_