Τα ρέστα του παίζει τα τελευταία 24ωρα ο Γιώργος Παπανδρέου, βγάζοντας από τη φαρέτρα του μια συμπεριφορά εντελώς ξένη με αυτή που μας είχε συνηθίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ο μειλίχιος και ευγενικός Παπανδρέου έχει μετατραπεί σε έναν αψύ πολιτικό, εξαπολύοντας προσωπικές επιθέσεις κατά του Νίκου Ανδρουλάκη.

 Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε σήμερα στο έσχατο σημείο της πολιτικής ευτέλειας, αμφισβητώντας το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, καταγγέλλοντας το αδιάβλητο της διαδικασίας. Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για 2700 «ύποπτα ψηφοδέλτια», χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερα στοιχεία για μια τόσο βαριά καταγγελία, που δηλητηριάζει την εκλογική διαδικασία. Μετά των ορυμαγδό των αντιδράσεων και τα ποικίλα αρνητικά σχόλια, ο κ. Παπανδρέου έσπευσε να τα μαζέψει, εκδίδοντας μέσω του γραφείου του την εξής ανακοίνωση: «Με αφορμή δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σχετικά με την επιστολή του Γιώργου Α. Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ, διευκρινίζεται ότι, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, δεν προέβη σε οποιαδήποτε καταγγελία, αντιθέτως, ζήτησε από την ΕΔΕΚΑΠ, να διερευνηθούν καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο όργανο. Ουδείς μίλησε για νοθεία, ουδείς έθεσε θέμα για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής».

 Η εξήγηση της επιθετικότητας

 Είναι προφανές ότι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, διαβλέποντας τη διαφαινόμενη μεγάλη ήττα της Κυριακής, εκτίμησαν ότι ο μόνος τρόπος να περιορίσουν το εύρος της είναι να ακολουθήσουν το δρόμο των επιθέσεων, παίζοντας… κατενάτσιο. Για αυτό και από την Δευτέρα το πρωί ο κ. Παπανδρέου έχει επιδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου μπαράζ υποτιμητικών αναφορών κατά του συνυποψηφίου του. Μεταξύ άλλων, χρέωσε στον Νίκο Ανδρουλάκη ακόμα και τη στελέχωση του κράτους κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη μέσα από το 4-2-1. Παράλληλα, τον κατηγορεί ότι δεν έχει θέσεις για κανένα θέμα της επικαιρότητας, αλλά και ότι στη Βουλή οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας θα κάνουν πάρτι αν εκλεγεί από τη στιγμή που δεν είναι εκείνος στη Βουλή.

 Η ενωτική στάση Ανδρουλάκη

 Το πολιτικά νοσηρό δρόμο Παπανδρέου είναι εμφανές ότι ο Ανδρουλάκης έχει επιλέξει να μην ακολουθήσει. Με εξαίρεση την απάντηση περί fake news σε σχέση με τη στελέχωση της τρικομματικής κυβέρνησης, ο κ. Ανδρουλάκης ομνύει στο θέμα της ενότητας και δηλώνει ότι κοιτάει μπροστά. Σήμερα μιλώντας σε ένα πολυπληθές ακροατήριο στη Ρόδο τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παίξει με την ενότητα του ΠΑΣΟΚ  και της Δημοκρατικής Παράταξης. Κανείς δε θα παίξει με την ενότητα της Δημοκρατικής παράταξης. Πληγώθηκαν τα μέλη μας, οι φίλοι μας από συμπεριφορές “παλαιών πρωταγωνιστών” δεν θα ξαναπληγωθούν. Θα ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ περήφανη ισχυρή παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου». Αύριο ο κ. Ανδρουλάκης ολοκληρώνοντας την προεκλογική του εκστρατεία θα μιλήσει σε εκδήλωση στην Κοζάνη.