«Στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών την Κυριακή στο ΚΙΝΑΛ δεν υπάρχουν φαβορί», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής του κόμματος, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο βουλευτής Ηρακλείου τόνισε πως στηρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός μπορεί να κάνει μεγάλη την παράταξη.

Την ίδια στιγμή, κάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη να πει ποιος θα τον εκπροσωπεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, αν εκλεγεί στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Αναλυτικά η συνέντευξή του

«Δεν υπάρχουν φαβορί γιατί ξεκινάμε από το μηδέν στο δεύτερο γύρο. Εγώ υποστήριξα και υποστηρίζω τον Γιώργο Παπανδρέου γιατί θεωρώ ότι είναι η υποψηφιότητα που μπορεί με τον καλύτερο τρόπο ως πρόεδρος, και την εμπειρία από την θετική πορεία και τα λάθη και με τη διορατικότητα που έχει να κάνει μεγάλη την παράταξη και κυρίως να πετύχει την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών. Αυτό βεβαία πρέπει να συνδυαστεί και με μια συλλογικότητα, αξιοποίηση όλων των στελεχών και βέβαια τις δυναμικές της νέας γενιάς, δεν γίνεται να γίνει από κάποιον πρόεδρο μόνο».

Για την πρόταση Γερουλάνου 

«Το θέμα που λέει ο κ. Γερουλάνος είναι κάτι το οποίο εγώ δεν μπορώ να το συζητήσω γιατί δεν είναι μέσα στις προβλεπόμενες διαδικασίες. Αυτό όμως που θα έπρεπε να γίνει αν ο κος Ανδρουλάκης είναι ο επόμενος πρόεδρος κατά την γνώμη μου πρέπει πριν την Κυριακή να ενημερώσει τους πολίτες που ψηφίζουν ποιον θα προτείνει για να είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Θεωρώ πολιτικά και υπεύθυνα ότι πρέπει να γίνει αυτό γιατί υπάρχει αυτή η ιδιαιτερότητα. Εγώ δεν τη θεωρώ αξεπέραστη δυσκολία αλλά υπάρχει και πιθανόν να υπάρχουν και θεσμικές δυσλειτουργίες αλλά δεν το θεωρώ αξεπέραστο αν είναι καθαρό το πλαίσιο».

Για με το χαρακτηρισμό «άκαπνος» του κ. Παπανδρέου

«Δεν συμφωνώ είναι «καπνισμένος», είναι από 22 χρονών στο κόμμα, μπορεί να μην έχει εμπειρία σε άλλα ζητήματα αλλά εν πάση περιπτώσει. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν πολιτικά ζητήματα που απασχολούν αυτή την ώρα τη χώρα στην πορεία της, πολιτικά ζητήματα που πρέπει να είναι γνωστά εκ των πρότερων για το τι πιστεύει ο κάθε υποψήφιος. Αυτά τα πολιτικά ζητήματα δεν είναι «λάσπη». Όσοι ρίχνανε λάσπη και στην κα Γεννήματα ρίχνουν λάσπη και στον Γιώργο Παπανδρέου τώρα, μην γελιόμαστε! Είναι συγκεκριμένα τα συστήματα και είναι συγκεκριμένα και τα πρόσωπα».

Για αν πιστεύει ότι ο κ. Παπανδρέου θα επιμείνει στην ατζέντα του αν δεν εκλεγεί

«Για να προσαρμοστεί στην ατζέντα πρέπει να την ακούσει, αυτό σας είπε ο κύριος Παπανδρέου, ότι δεν την έχουμε ακούσει την ατζέντα, πρώτον. Δεύτερον όλοι και πάντα στο ΠΑΣΟΚ έχουμε τις δικές μας απόψεις και προσπαθούμε να τις κάνουμε πλειοψηφούσες στην παράταξη προφανώς διατηρούμε τις απόψεις μας, τι είμαστε ρεφορμιστές; Αλλά ταυτόχρονα είμαστε και δημοκράτες και λέμε ότι η πλειοψηφούσες απόψεις είναι αυτές που θα υποστηρίξουμε είτε αφορούν πρόσωπα είτε αφορούν πολιτικές και νομίζω ότι θα πάμε καλά».

Ακούστε τη συνέντευξή του