Λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Mega, ο νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική εμφάνισή του στο ACTION24 και την εκπομπή του Γιώργου Πιέρρου, απάντησε – επιστρατεύοντας το χιούμορ αλλά και την πολιτική προϊστορία του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου στον χαρακτηρισμό «άκαπνος», που του απέδωσε νωρίτερα ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ειδικότερα, είπε: «Πράγματι είμαι άκαπνος διότι έχω κόψει το τσιγάρο εδώ και πολλά χρόνια». Επί της ουσίας ωστόσο, πρόσθεσε ότι: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου στην πρώτη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαλε δίπλα του ανθρώπους «άκαπνους», χωρίς προηγούμενη εξουσία και έκανε ένα μεγάλο κίνημα και μια παράταξη ισχυρή».

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται από τον πρώην πρωθυπουργό αναφορικά με το ότι οι θέσεις του δεν είναι γνωστές, επεσήμανε ότι έχει λάβει εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους πολιτών. «Αν δεν γνωρίζουν τις θέσεις μου τότε πάει να πει ότι είμαι μάγος», τόνισε ακόμη.

«Οι θέσεις μου είναι γνωστές», υπογράμμισε καλώντας όποιον θέλει να τον ρωτήσει για οποιοδήποτε θέμα. Σχολιάζοντας και την αιχμή του Γιώργου Παπανδρέου ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει πάρτι απάντησε ότι: «Ο Μητσοτάκης κάνει πάρτι γιατί έχει απέναντι του τον Τσίπρα. Το πάρτι όμως τελειώνει την Κυριακή. Θα γίνουμε πρωταγωνιστές».

Ο νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, επιμένει ότι δεν πρόκειται να μπει σε πεδίο αντιπαράθεσης με κανέναν σύντροφο του, λέγοντας ότι αυτές οι πρακτικές στο παρελθόν πλήγωσαν την παράταξη. «Η ενότητα για εμένα είναι για εμένα μια μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε πίσω της η Φώφη Γεννηματά και θα την διατηρήσω ως κόρη οφθαλμού», είπε ακόμη.

«Δεν διεκδικώ ένα μικρό κόμμα του κέντρου, το κόμμα μας είναι ένα μεγάλο κεντροαριστερό με στρατηγικό σχέδιο. Φιλοδοξώ σε μια μεγάλη παράταξη δημοκρατική, με πρόγραμμα προοδευτικό, ρεαλιστικό, συνεπές, χωρίς λαϊκισμούς και δημαγωγία»,σημείωσε.

Για τα όσα ακούγονται ότι είναι ο «νέος Τσίπρας» απάντησε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε δαχτυλίδι για την ηγεσία της παράταξης ενώ ο κ. Ανδρουλάκης αγωνίζεται καθημερινά «πόρτα-πόρτα» σε κάθε γωνία της χώρας. «Δεν μου χαρίστηκε τίποτα, κερδήθηκαν με αγώνα πολιτικό, χωρίς πελατειακές συμπεριφορές, δημαγωγία και λαϊκισμό. Έχουμε διαφορετική πολιτική συμπεριφορά και ιδεολογική πυξίδα, ανήκω στην Ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία», ανέφερε.

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και στα θέματα της πανδημίας. Επανέλαβε την πρόταση του για την εφαρμογή της τηλεργασίας αλλά και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε δημόσιους λειτουργούς και όσοι έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ατολμία και ότι χαϊδεύει συγκεκριμένα κοινά.

Zωντανά στο Action24

Zωντανά στο Action24 #mazi

Δημοσιεύτηκε από Νίκος Ανδρουλάκης στις Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021