Συνάντηση για τη στήριξη του έργου των αστυνομικών είχαν ο αναπληρωτής γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο στο υπουργείο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός έθεσε στον υπουργό σειρά θεμάτων, που απασχολούν το προσωπικό της Αστυνομίας, εστιάζοντας σε οικονομικά ζητήματα. Ειδικότερα, εισηγήθηκε τη χορήγηση επιδόματος για τη συμβολή των αστυνομικών στην αντιμετώπιση της πανδημίας, υπογραμμίζοντας πως, επί δύο χρόνια σχεδόν, έχουν σηκώσει αγόγγυστα το βάρος των ελέγχων εφαρμογής των μέτρων υγειονομικής προστασίας, επιπλέον των καθηκόντων τους, θέτοντας τους εαυτούς τους σε πρόσθετο κίνδυνο, χωρίς καμία απολαβή. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη αναγνώρισης των πρόσθετων ωρών νυχτερινής εργασίας των αστυνομικών και στην αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης για νυχτερινή εργασία. Σημειωτέον, ότι η καθαρή αποζημίωση για 8ωρη νυχτερινή εργασία ανέρχεται καθαρά σε 18 ευρώ.

Ο υπουργός συνηγόρησε στην αύξηση των ωρών νυχτερινής εργασίας και ανέφερε πως αναμένει την έγκριση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Πρόσθεσε, δε, ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο χορήγησης επιδόματος για την πανδημία στο πλαίσιο των υφιστάμενων δημοσιονομικών δυνατοτήτων.

«Να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις στη Λάρισα»

5
Ο Χρήστος Κέλλας επισήμανε, ακόμη, την ανάγκη αύξησης των οργανικών θέσεων της Λάρισας, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε Λαρισαίους αστυνομικούς ανά την επικράτεια να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι στον Νομό Λάρισας δεν έχει «ανοίξει» καμία οργανική θέση τα τελευταία τρία χρόνια, με αποτέλεσμα Λαρισαίοι αστυνομικοί να «εγκλωβίζονται» στους τόπους όπου υπηρετούν και να έρχονται αντιμέτωποι με οικογενειακά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Προσθέτως, σημείωσε πως είναι απαραίτητο όσοι υπηρετούν σε μονάδες αυξημένης επικινδυνότητας να λαμβάνουν επιπλέον μοριοδότηση.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε πως θα εξετάσει τη δυνατότητα αύξησης των οργανικών θέσεων καθώς και την επιπλέον μοριοδότηση των υπηρετούντων στον «δρόμο».

«Απαλλαγή από την αυτοπρόσωπη κατάθεση σε δίκη»

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ κατέθεσε, επίσης, πρόταση για απαλλαγή των αστυνομικών από την υποχρέωση να καταθέτουν αυτοπροσώπως σε δίκες, που αφορούν την τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα, ώστε να προστατεύονται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Ο κ. Θεοδωρικάκος συμφώνησε με την πρόταση του κ. Κέλλα και δήλωσε ότι θα πρέπει να έχει και τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διαδικασία.

Συγχαρητήρια για την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων

Ο Λαρισαίος Βουλευτής ευχαρίστησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την εγκάρδια υποδοχή και συνεργασία, εξασφαλίζοντας την υπόσχεσή του για επίσκεψη σύντομα στη Λάρισα. Συμφώνησαν, δε, να βρίσκονται σε τακτική επαφή για τη στήριξη των αστυνομικών και την έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους στην κοινωνία. Κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Κέλλας δήλωσε:

«Είχα μια ιδιαίτερα παραγωγική συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με τον οποίο μας συνδέει μακρόχρονη φιλία και συνεργασία. Του έθεσα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών μας, τα οποία αφορούν την ηθική και υλική αναγνώριση της προσφοράς τους στην πατρίδα μας. Βρήκα ανταπόκριση και είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει στο “τιμόνι” της έναν πολιτικό προϊστάμενο με κατανόηση και αντίληψη για τις ανάγκες του Σώματος.

Συγχρόνως, είχα την ευκαιρία να τον συγχαρώ και δια ζώσης για την πρόσφατη μεγάλη επιτυχία της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, που εξάρθρωσε την εγκληματική οργάνωση των παράνομων ελληνοποιήσεων.

Η Ελληνική Αστυνομία συνιστά πυλώνα της Δημοκρατίας και της δημόσιας ασφάλειας. Είμαι σταθερά, αναφανδόν, στο πλευρό των αστυνομικών μας».