Καινούρια δεδομένα διαμορφώνονται έπειτα από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής, καθώς οι Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου ανταλάσσουν επιθέσεις, έπειτα παό την κίνηση του δεύτερου που επέλεξε τη «μετωπική» επίθεση απέναντι στον ευρωβουλευτή.

Με το χρόνο μέχρι την Κυριακή να περνάει αργά και βασανιστικά για τον πρώην πρωθυπουργό, ο Νίκος Ανδρουλάκης διατηρεί ένα προβάδισμα ασφαλείας σχεδόν 9 μονάδων, ενώ η υποστήριξη του Ανδρέα Λοβέρδου και σημαίνοντων στελεχών στο πλευρό του δεν φαίνεται να αφήνει πολλά περιθώρια στον έτερο υποψήφιο πρόεδρο.

Παρά τις φωνές που ζητούσαν την αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από το δεύτερο γύρο προκειμένου η μετάβαση στην επόμενη ημέρα του χώρου να είναι ομαλότερη και ενωτική, ο ίδιος είναι αποφασισμένος να παίξει όλα του τα χαρτιά για την εκλογή του. Άλλωστε, οι εισηγήσεις «να αποσυρθεί για να μη διασυρθεί» μόνο εύλογες δεν τις θεώρησε, παραδειγματιζόμενος από το 2017 όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε πάει στο δεύτερο γύρο με 24% έναντι 41% της Φώφης Γεννηματά. Παράλληλα, αυτό θα αποτελούσε «προσβολή» στους ψηφοφόρους που τον στήριξαν, όπως επισημαίνουν πηγές κοντινές σε αυτόν.

Από την πλευρά του ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη των πραγμάτων: «Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που είπε ο πρώην πρωθυπουργός. Είναι αδιανόητο να μην γίνει δεύτερος γύρος. Είναι λάθος να μην τηρήσουμε το καταστατικό μας. Πρέπει να τιμήσουμε τους πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές. Καλώ όλους τους πολίτες να έρθουν και αυτή την Κυριακή στις κάλπες. Ζητώ ισχυρή εντολή, για την ανανέωση, την ενότητα και την πολιτική αυτονομία της παράταξης» δήλωσε το βράδυ της Τρίτης στο MEGA.

Debate... ήταν και πάει (;)

Την ίδια στιγμή, παρά τις θέσεις και των δύο υποψηφίων για ένα debate, υπάρχουν διαφωνίες από το στρατόπεδο Ανδρουλάκη, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου που συμφωνεί πλέον με τη διαδικασία, ζητά μία ελεύθερη κουβέντα, ενώ ο ευρωβουλευτής παραμένει σταθερός στους κανόνες με τους οποίους διεξήχθη η πρώτη τηλεμαχία. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ των δύο επιτελείων, με αυτό το γεγονός να δείχνει και δεδομένου του μικρού χρονικού διαστήματος πως...debate ήταν και πάει ( ; ).

Ο Λοβέρδος σαφέστατα υπέρ Ανδρουλάκη

Η χθεσινή ημέρα επιφύλασσε αποφασιστικές κινήσεις στη σκακιέρα του δεύτερου γύρου. Ο Ανδρέας Λοβέρδος τοποθετήθηκε με σαφήνεια υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη, δηλώνοντας ανοιχτά ότι θα τον ψηφίσει την Κυριακή, σημειώνοντας πάντως ότι «οι δύο υποψήφιοι έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα». Παράλληλα, επισήμανε πως«ούτε στο χαρακτήρα μου είναι, ούτε θεωρώ σωστό ένας πολιτικός όπως εγώ να επιχειρεί να «καθοδηγήσει» τις δεκάδες χιλιάδες πολιτών που τον ψήφισαν».

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, με πληροφορίες η απόφαση να αναφέρει ξεκάθαρα ότι θα ψηφίσει τον κ. Ανδρουλάκη ελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης, μετά από συνεχείς συσκέψεις με στελέχη του. Λίγο μετά τη δημόσια τοποθέτηση του κ. Λοβέρδου, η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, όπως και ο εκπρόσωπος του βουλευτή, Σπύρος Καρανικόλας εξέφρασαν ανοιχτά τη στήριξή τους στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Οι βουλευτές, Χαρά Κεφαλίδου και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος δήλωσαν επίσης ότι δεσμεύονται από την επιλογή που έκανε ο κ. Λοβέρδος τον οποίο είχαν στηρίξει στον πρώτο γύρο.

Αυτό το γεγονός αποτελεί μία «διαχωριστική γραμμή» από πλευράς Παπανδρέου, δείχνοντας έτσι το ιδεολογικό μέτωπο που ο ίδιος θα προσπαθήσει να φέρει στην επιφάνεια.

Σε συσκέψεις ο Παπανδρέου με στελέχη

Παρά τις έντονες θέσεις που είχε απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη το βράδυ της Δευτέρας, ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε χθες το βράδυ να μην κάνει κάποια τηλεοπτική εμφάνιση, γεγονός που προκάλεσε απορίες. Σε σύσκεψη με συμβούλους του ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε έτοιμος να διεκδικήσει κάθε πιθανότητα εκλογής του.