Ενώπιον του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου πραγματοποιήθηκε η τελετή του διπλού εορτασμού του Πολεμικού Ναυτικού, δηλαδή του Προστάτου του Πολεμικού και Εμπορικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου, αλλά και της 109ης επετείου των δύο θριαμβευτικών ναυμαχιών της Έλλης και της Λήμνου (1912-1913), στη διάρκεια του Α’Βαλκανικού πολέμου, εναντίον των Οθωμανών Τούρκων και έκρινε την κυριαρχία στο Αιγαίο, που τελέστηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.

Στην τελετή που χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Νέου Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, παρόντες ήταν επίσης ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναύαρχος ΛΣ Θεόδωρος Κλιάρης, πρώην υπουργοί, αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και Ακόλουθοι Αμύνης ξένων χωρών.


Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ευκαιρία του κατάπλου της Μόνιμης ΝΑΤΟϊκής Ναυτικής Δυνάμεως 2 (SNMG-2) στον λιμένα του Πειραιώς, στην τελετή, είχε προσκληθεί επίσης και παρέστη ο Ιταλός Διοικητής της την τρέχουσα περίοδο υποναύαρχος Stefano Russo.

Τέλος, σε όλη τη διάρκεια της τελετής η φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ» παρέμεινε αγκυροβολημένη εν όρμω Κανελλόπουλου (έμπροσθεν της ΣΝΔ) αποδίδοντας τιμές, ενώ στο πλαίσιο του εορτασμού κατέπλευσαν στο λιμένα του Πειραιώς, τόσο η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» και το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ». Επιπλέον πραγματοποιήθηκε τελετή εορτασμού στον Ναύσταθμο Κρήτης ενώ αριθμός μονάδων συμμετείχε στους κατά τόπους εορτασμούς των τοπικών αρχών.