«Στο ΚΙΝΑΛ πρέπει να γίνουν πλειοψηφίες και να υπάρχει ανοιχτό καταστατικό», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε Φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο Παύλος Γερουλάνος ο οποίος διεκδίκησε την ηγεσία του κόμματος.

Ο κ. Γερουλάνος σημείωσε πως προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η ενότητα του κόμματος.

Παράλληλα ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρξει μια πολιτισμένη εκστρατεία, ενώ είπε πως είναι ενάντια στις επιθέσεις.

Τέλος ο ίδιος τόνισε πως έχει ενδιαφερθεί να κατέβει υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Παύλου Γερουλάνου στα Παραπολιτικά 90,1

Ερωτηθείς αν θα είναι «κατά συνείδηση» η γραμμή του, ο κ. Γερουλάνος απάντησε: «Εγώ έχω πει ακριβώς τι θέλω για το κόμμα και πιστεύω ότι έχουμε μέρες ακόμα να δούμε ποιος θα το αγκαλιάσει. Έχω πει τις θέσεις τις οποίες πιστεύω, θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν κάποια στιγμή πλειοψηφικές στο κόμμα για να γίνουν πλειοψηφικές στην κοινωνια. Έχω πει ότι χρειάζεται επιτέλους ένα πολυ ανοιχτό καταστατικό έτσι ώστε να συμμετέχει ο κόσμος και να μην κάνει ο κάθε πρόεδρος ότι θέλει και να το πηγαίνει όπου θέλει το κόμμα. Και έχω πει ότι χρειάζεται μια εξόρμηση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας από την επομενη μέρα και του ίδιου του νέου πρόεδρου αλλά και των στελεχών που θα επιλέξει, για να μπορέσουμε να στήσουμε το κόμμα από την αρχή. Αυτό είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο και έχουμε μπροστά μας μέρες για να κρίνω κι εγώ ποιος από τους υποψήφιους πρεσβεύει αυτά τα πράγματα».

Ερωτηθείς αν θα δημοσιεύσει την απόφαση του υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου, ανέφερε: «Οι άνθρωποι οι οποίοι ψήφισαν εμένα δεν περιμένουν τη δική μου καθοδήγηση για το τι να ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο. Είναι άνθρωποι με ελεύθερη σκέψη οι οποίοι θα κρίνουν μόνοι τους άρα η πολιτική σημασία που παλιά λέγαμε ''θα μιλήσει ο τάδε υποψήφιος που δεν πέρασε στο δεύτερο γύρο και θα επακολουθήσουν οι ψηφοφόροι του'' αυτό δεν υπάρχει πια άρα θεωρητικά δεν πρέπει να υπάρχει και μια αγωνία γύρω από το τι θα πει ο κάθε υποψήφιος. Εγώ σας είπα, ακόμα θα κρίνω, η Κυριακή είναι μπροστα μας και υπάρχει λόγος που μπαίνει αυτό το χρονικό διάστημα».

ΔΗΜ: Θα το ανακοινώσετε;

«Μπορεί, θα το δούμε», απάντησε ο ίδιος.

«Είναι σημαντικό ένα κόμμα σαν το ΚΙΝΑΛ που έχει αυτή τη στιγμή την ελευθερία να το κάνει να πει τα δύσκολα θέματα τα οποία χρειάζεται η κοινωνία, όχι να πάει σε ένα μέσο όρο μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά να πάει να πει συγκεκριμένα τι ειναι που βλέπει μπροστά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Γι’ εμάς η πρώτη προτεραιότητα είναι να κρατήσουμε το κόμμα ενωμένο. Όπου πήγαινα εγώ και σε όποιους μιλούσα είτε ψήφιζαν εμένα είτε οχι, η πρώτη τους προτεραιότητα κι αυτό που ενδιέφερε πάνω απ’ όλα ήταν η ενότητα της επομένης μέρας και άρα αυτό είναι η δική μου πρώτη προτεραιότητα», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός.

Αναφορικά με την επίθεση του Παπανδρέου κατά του κ. Ανδρουλάκη, τοποθετήθηκε λέγοντας: «Νομίζω ότι κρατήσαμε μια προεκλογική εκστρατεία πολιτισμένη μέχρι τώρα και θα ήθελα να δω τις επόμενες μέρες να εξελίσσεται έτσι. Γενικά είμαι ενάντια στις επιθέσεις. Στην πολιτική πρέπει να βοηθήσεις τον άλλον να κρίνει τι είναι αυτό που είναι θετικό ή αρνητικό για τον άλλον, τώρα αν θα το κανείς επιθετικά ή όχι αυτό κρίνει τον άνθρωπο που το κάνει».

Ερωτηθείς ποιος θα είναι ο ρόλος του στο ΚΙΝΑΛ, απάντησε: «Εγώ καταρχήν θα υπηρετήσω την ενότητα, θα υποστηρίξω οποιονδήποτε κι αν βγει πρόεδρος και θα υποστηρίξω τις θέσεις μου μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Όσο πιο γρήγορα δώσουμε ένα καθαρό στίγμα για το τι είναι το ΚΙΝΑΛ σήμερα τόσο περισσότερο πιστεύω ότι θα μπορούμε να εμφανιστούμε στις εκλογές με την προοπτική να κάνουμε κάτι σημαντικό. Εγώ όπως ξέρετε έχω πάντα εκφραστεί για την Α’ Αθήνας, θέλω να κατεβώ εκεί. Θα ξεκινήσω αμέσως να δουλεύω πάνω σε αυτό».