Απογοήτευση επικρατεί στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, που δείχνουν ευρύ προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη στην κούρσα της ηγεσίας. 

Οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού συγκεντρώθηκαν αργά το απόγευμα στο στρατηγείο της Λένορμαν και παρακολούθησαν τη ροή των αποτελεσμάτων με κομμένη την ανάσα, με την έκπληξη από τα πρώτα αποτελέσματα να είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Το πρώτο σοκ ήρθε με την ανακοίνωση των πρώτων ενσωματωμένων αποτελεσμάτων που έδειχναν τον Ν. Ανδρουλάκη να είναι πρώτος με 40%. Παρότι το ποσοστό έπεφτε σταδιακά, αναγνώριζαν ότι η πρωτιά του Ανδρουλάκη είναι σχεδόν αδύνατο να ανατραπεί. Ωστόσο εξέφραζαν την πεποίθηση ότι ο Γ. Παπανδρέου θα είναι στο β' γύρο και θα επικρατήσει του Α. Λοβέρδου. Για την ώρα αναμένουν περαιτέρω ενσωμάτωση Αττικής, Αχαΐας και Κρήτης για να έχουν πληρέστερη εικόνα.

Οι επιτελείς του Παπανδρέου ξεκαθαρίζουν ότι «συνεχίζουμε τη μάχη και προχωράμε με αισιοδοξία και γνώμονα τις ιδέες μας στον δεύτερο γύρο», προλαβαίνοντας σκέψεις και εκτιμήσεις ότι αν η διαφορά μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου και Νίκου Ανδρουλάκη είναι μεγάλη, ίσως να μην διεξαχθεί δεύτερος γύρος.