Λίγα 24ωρα απέμειναν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής και η Εύα Καϊλή εξήγησε για μια ακόμα φορά τους λόγους που θεωρεί τον Ανδρέα Λοβέρδο ως την καλύτερη επιλογή για την ηγεσία 

Όπως σημειώνει σε συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα, «ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει απήχηση στην ευρύτερη κοινωνία, μεγαλώνει και ενώνει την παράταξη. Έχει καθαρές θέσεις, δεν υπεκφεύγει, δεν υπονομεύει, δεν θα είναι μερικής απασχόλησης».

Και προσθέτει με νόημα ότι «όποιος είδε το debate άλλωστε, ελπίζω να διαπίστωσε ότι απέναντι σε Μητσοτάκη και Τσίπρα θέλεις να στέκεται ένας Ανδρέας». Επισημαίνει δε ότι «οι επιθέσεις ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα έχουν έναν στόχο, τον Ανδρέα Λοβέρδο. Αυτόν φοβούνται γιατί ο Ανδρέας απειλεί το αφήγημα του Τσίπρα ότι μπορεί να ξαναγίνει πρωθυπουργός».

Η κυρία Καϊλή απορρίπτει την άποψη ότι κύριο κριτήριο για την επιλογή της νέας ηγεσίας είναι η ανανέωση, αντιτείνοντας ότι «πρωτίστως κριτήριο είναι η πολιτική.

Το αποδεικνύουν οι εκλογές στις ΗΠΑ και όχι μόνο. Προσβάλουν τη νοημοσύνη των πολιτών όποιοι θέτουν ως προϋπόθεση την ηλικία, και όχι την ανανέωση ιδεών και πολιτικών δράσεων. Δεν πάμε να αλλάξουμε πουκάμισο, για να σας θυμίσω τον Μπρεχτ, που προειδοποιούσε ότι το παλιό έρχεται καμιά φορά μασκαρεμένο σε νέο».