Mεγάλη επένδυση υψίστης στρατηγικής σημασίας ανακοίνωσε ο «κολοσσός» της τεχνολογίας και του online εμπορίου, Amazon Web Services, για την Ελλάδα, με τη χώρα μας να αναβαθμίζεται πλέον από την επόμενη χρονιά σε μια από τις 30 νέες «τοπικές ζώνες», που θα συνδεθούν στο παγκόσμιο δίκτυο της AWS.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων της εταιρείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου με στελέχη της Amazon Web Services. 

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 το πρωί θα συμμετάσχουν επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και οι υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος.

Ο αντιπρόεδρος και Chief Technology Officer της amazon.com, Werner Vogels, ανακοίνωσε από το βήμα του παγκόσμιου συνεδρίου της Amazon Web Services, reInvent, τις 30 νέες “τοπικές ζώνες” -“local zones”, όπως αποκαλούνται, σημειώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο η AWS δίνει λύση στις τεράστιες ανάγκες και τη ζήτηση που υπάρχει για τη μετάβαση στο cloud, αλλά και ακόμα πιο γρήγορες αποκρίσεις (latency). Όπως υπογράμμισε, μάλιστα, στις συγκεκριμένες local zones η απόκριση θα πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Όπως έγινε γνωστό, οι τοπικές ζώνες της AWS είναι ένας είδος υποδομής που συμπεριλαμβάνουν αποθήκευση, υπολογιστική, αλλά και μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών προς τους πελάτες της εταιρείας, δίνοντάς τους την ικανότητα να “τρέχουν” εφαρμογές της AWS, που απαιτούν αποκρίσεις ακόμα και κάτω από 10 milliseconds.

Οι 30 νέες τοπικές ζώνες θα αναπτυχθούν σε 21 χώρες ανά τον κόσμο. Στην Ευρώπη, πέραν της Ελλάδας, θα γίνουν επενδύσεις στην Αυστρία, το Βέλγιο, την Τσεχία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Πολωνία και την Πορτογαλία.

Σήμερα λειτουργούν 16 τοπικές ζώνες μόνο στις ΗΠΑ.