«Άναψαν» τα αίματα στην Εξεταστική Επιτροπή, για τις δημοσκοπήσεις και τα ΜΜΕ, ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές της ΝΔ κατήγγειλαν τον ΣΥΡΙΖΑ για συγκάλυψη των εταιριών Vox Pop, Common View και Bridging Europe.

«Αυτή είναι η ''μαϊμού'' δημοκρατία που θέλατε. Με δημοσκοπικές εταιρείες banana republic πήγατε να κυβερνήσετε», αντέτειναν οι βουλευτές της ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέμενε μετ΄ επιτάσεως να αναβληθεί η εξέταση των μαρτύρων γιατί δεν έχουν προλάβει να μελετήσουν τα έγγραφα, καθώς είναι μεγάλος ο όγκος.

Από την ΝΔ ζητήθηκε να κατατεθούν από τον πρόεδρο του ΕΣΡ Αθανάσιο Κουτρομάνο, στοιχεία ελέγχου για τις εταιρίες επικοινωνίας, Vox Pop, Common View και Bridging Europe.

«Δεν θυμάμαι αυτές τις εταιρείες. Θα το ψάξω...» είπε ο Προέδρος του ΕΣΡ.

Σε ερώτηση του μέλους της εξεταστικής επιτροπής Δημήτρη Μαρκόπουλου για το αν ο Χριστόφορος Βερναρδάκης ως υπουργός ή συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ζήτησαν ποτέ αλλαγή πλαισίου ελέγχου των δημοσκοπήσεων από το ΕΣΡ, ο προέδρος Αθανάσιος Κουτρομάνος είπε πως «δεν θυμάται κάτι τέτοιο».

Επίσης από την πλευρά της πλειοψηφίας τα μέλη της ΝΔ ζήτησαν προσκομιστούν τα στοιχεία παρουσίας στα ΜΜΕ των ΑΝΕΛ κατά τη συγκυβέρνηση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ συγκριτικά με τα δυο μεγαλύτερα από αυτό το κόμμα κόμματα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ και του ΚΚΕ .

Ο Δ. Μαρκόπουλος μιλώντας στην Εξεταστική, υπενθύμισε πως στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο ίδιος ο Προέδρος του ΕΣΡ είχε παρουσιάσει για το διάστημα 2015-2019 συντριπτικά στοιχεία υπέρ της προβολής της πρώην συγκυβέρνησης ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ.