Επίθεση κατά μέτωπον εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, και αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών και το πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως.

«Αποτύχατε, για αυτό πήρατε αυτό το ακραίο μέτρο» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας «ο αυταρχισμός είναι το τελευταίο στάδιο της αποτυχίας».

«Αυτό που εφαρμόζετε δεν είναι υποχρεωτικός εμβολιασμός. Ξεχωρίζοντας μία κατηγορία και επιβάλλοντας ένα πρόστιμο χωρίς καμία έννοια αναλογικότητας, αυτό που θέλετε και προχωράτε είναι οικονομικός εκβιασμός για τους αδύναμους και δυνατότητα εξαγοράς για τους ευκατάστατους» είπε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για πανικό όπου πηγαίνει «από το άσπρο στο μαύρο», «από το κρύο στον καύσωνα» θυμίζοντας δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη και του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη κατά της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

«Πριν από 20 ημέρες εσείς προσωπικά κ. Μητσοτάκη βάλατε με κάθε τρόπο κατά της αντισυνταγματικότητας. Ο υπουργός Υγείας μας είπε ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας προσκρούει στο Σύνταγμα και στο ΣτΕ και θα ήταν αντισυγματική» είπε και σημείωσε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε αστυνομικούς και στρατιωτικούς.

Ο Α. Τσίπρας επεσήμανε πως πρόκειται για μία απόφαση που εγκυμονεί κινδύνους, με κυριότερο την εκτόξευση της αντιεμβολιαστικής δημαγωγίας. «Είναι ένα ακραίο μέτρο, που μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις διχασμού και κοινωνικού αυτοματισμού» συμπλήρωσε.