Το αντιεμβολιαστικό κίνημα συνεχίζει να χαϊδεύει ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος σε μια παραληρηματικού τύπου τοποθέτησή του στην Βουλή, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνησης, σημειώνοντας πως η τροπολογία για τα 100 ευρώ πρόστιμο, αποτελεί «σημείο στροφής της πτώσης της».

Μάλιστα, για μια ακόμα φορά αμφισβήτησε την  αποτελεσματικότητα των εμβολίων αναφέροντας τα εξής:

«Με βάση τα επίσημα στοιχεία οι νεκροί πλήρως εμβολιασμένων από την αρχή της πανδημίας έως τις 10 Οκτωβρίου ήταν 147. Από 10 Οκτωβρίου έως 7 Νοεμβρίου οι νεκροί πλήρως εμβολιασμένοι έγιναν 346. Από τους 1.118 θανάτους οι 346 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Για πείτε μου τι ποσοστό είναι οι 346; Αυτό είναι η αποτυχία σας».

Η αντίδραση Πλεύρη 

Η τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού υγείας Θάνου Πλεύρη, ο οποίος σημείωσε ότι δεν είναι σωστό το μήνυμα που εκπέμπεται με αυτή την τοποθέτηση του.

Η παρέμβαση αυτή προκάλεσε την εκρηκτική αντίδραση του Παύλου Πολάκη ο οποίος μίλησε για καταστροφική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. «Δεν θα μας μιλήσετε εσείς για επιστήμη. Έχω σώσει χιλιάδες ανθρώπους εγώ στην ζωή μου. Τι ποσοστό είναι αυτό από τα επίσημα στοιχεία», είπε.