Στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, στους Αδιάφθορους στην Κηφισίας, μεταβαίνει εκτάκτως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στην υπόθεση με το κύκλωμα πλαστών διαβατηρίων και ταυτοτήτων στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός θα ενημερωθεί για την υπόθεση στην οποία εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται να ήταν αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ενώ συμμετείχαν και 10 αστυνομικοί από τμήματα της Αττικής.

Το κύκλωμα

Παράλληλα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες ώρες μεγάλη επιχείρηση των Αδιάφθορωνγια την εξάρθρωση του κυκλώματος, που κατασκεύαζε πλαστά δελτία ταυτότητας, διαβατήρια, φορολογικές δηλώσεις και στη συνέχεια τα διέθετε σε αλλοδαπούς, με «ταρίφα» που ξεκινούσε από 4.000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής, στα γραφεία της λεωφόρου Κηφισίας, όπου είναι η έδρα των Εσωτερικών Υποθέσεων, έχουν προσαχθεί τουλάχιστον 20 άτομα, ανάμεσά τους και περίπου δέκα αστυνομικοί. Επίσης, έχουν γίνει έφοδοι από κλιμάκια των Αδιάφθορων σε αστυνομικά τμήματα των δυτικών προαστίων και του κέντρου.