Κριτική για την απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ να ψηφίσουν οι πολίτες στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ χωρίς να απαιτηθεί rapid test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, ασκεί ο Μανώλης Οθωνας.

 Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ και διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά, με ανάρτησή του στο twitter διερωτάται:

 «Είναι ρεαλιστικό να τηρηθεί το ένας-ένας μέσα, να ψηφίζει, και μάσκα με αποστάσεις έξω, στην ουρά; Γιατί όχι πιστοποιητικό ή rapid για όλους; Μιλάμε για το κόμμα που έχει τηρήσει τόσο υπεύθυνη στάση στην πανδημία και ζητά επέκταση της υποχρεωτικότητας. Υπάρχει ακόμα χρόνος».

 Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) είχε ορίσει τα εξής:

 «Η ΕΔΕΚΑΠ ενημερώνει ότι κατά την ημέρα των εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου και αν απαιτηθεί και της 12ης Δεκεμβρίου

 Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο Υπεύθυνος του Εκλογικού Κέντρου καθώς και οι Εκπρόσωποι των Υποψηφίων, όσοι δηλαδή θα είναι συνεχώς εντός του Εκλογικού Τμήματος, θα έχουν υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου 6μήνου ή rapid test τελευταίου 48ωρου. Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους. Ο έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών στους ανωτέρω θα γίνεται από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής  και ο ίδιος θα επιδεικνύει το δικό του στα υπόλοιπα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Οι ψηφοφόροι θα εισέρχονται ένας-ένας στο εκλογικό τμήμα με χρήση μάσκας και αντισηπτικού. Υποχρεωτικά κατά την αναμονή τους εκτός του κέντρου θα κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Για να ελαχιστοποιηθεί  ο χρόνος παραμονής των ψηφοφόρων εντός του εκλογικού τμήματος,  κάνουμε ισχυρή σύσταση σε όλους τους ψηφοφόρους να έχουν κατεβάσει, εκτυπώσει και συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής  Μέλους ή Φίλου από την ιστοσελίδα (site) του Κινήματος Αλλαγής.

Για την ΕΔΕΚΑΠ

 Ο  Πρόεδρος ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ».