Την πρόθεση του να πάρει πρωτοβουλία για την δημιουργία ενός αντιπολιτευτικού μετώπου το οποίο θα σταθεί απέναντι στην κυβερνητική πολιτική ανακοίνωσε χθες το βράδυ από την Λάρισα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι καιρός να πάρουμε στα χέρια μας την τύχη μας» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Λάρισα αναφέροντας ότι τις επόμενες ημέρες σκοπεύει να επικοινωνήσει με τις ηγεσίες όλων των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, με την τοπική αυτοδιοίκηση, με τις μεγάλες οργανώσεις των εργαζομένων, με τους εκπροσώπους των άλλων παραγωγικών δυνάμεων προκειμένου να ανταλλάξει απόψεις για το τι πρέπει να γίνει.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «δεν αρκεί να προτείνουμε, να αποκαλύπτουμε, να καταγγέλλουμε. Οφείλουμε ως πολίτες και ως κόμματα και ως κοινωνία να κάνουμε ό,τι μπορούμε για σταματήσουμε αυτόν τον καταστροφικό κατήφορο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόκειται να μας ακούσει. Είναι δεδομένο. Ούτε θέλει, ούτε μπορεί».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι έχουμε ευθύνη να μην αφήσουμε την καταστροφή να συντελεστεί. «Έχουμε ευθύνη τα κόμματα, τα συνδικάτα, οι συλλογικότητες των πολιτών να κινητοποιηθούν πριν γίνει ανεπίστρεπτη η καταστροφή. Η κοινωνία να απαιτήσει και να επιβάλει λύσεις όπως στο παρελθόν όταν οι κυβερνήσεις δεν ήθελαν και δεν μπορούσαν» σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Η Δημοκρατία και το Σύνταγμα μάς δίνουν τα όπλα, ας τα χρησιμοποιήσουμε με αποφασιστικότητα. Οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και να απαντήσουμε στην αγωνία της κοινωνίας. Να παραμερίσουμε αντιπαλότητες και να συντονιστούμε στοιχειωδώς για το μέγα θέμα της πανδημίας που κοστίζει ζωές.