Αιχμηρή απάντηση έδωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στον αρχηγό της αξιωματική αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για την δήλωσή του πως: «Η ανικανότητα της κυβέρνησης οδηγεί σε εκατόμβες θυμάτων, αλλά και σε ένα lockdown που θα είναι καταστροφικό», τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: «Ο κ. Τσίπρας έχει το θλιβερό «προνόμιο» να είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός σε όλη την Ευρώπη που εκμεταλλεύεται την πανδημία για να αντιπολιτευτεί».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία εξέφρασε την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, πως: «Η αδράνεια και η ανικανότητα της κυβέρνησης μας οδηγεί σε εκατόμβες θυμάτων, αλλά και σε ένα lockdown που θα είναι καταστροφικό και θα μπορούσε να αποφευχθεί αν εγκαίρως έπαιρνε τις απαραίτητες αποφάσεις και δεν φοβόταν να συγκρουστεί όπου χρειάζεται».

Έτσι, ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως: «Ο κ. Τσίπρας έχει το θλιβερό «προνόμιο» να είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός σε όλη την Ευρώπη που εκμεταλλεύεται την πανδημία για να αντιπολιτευτεί. Αν έχει να προτείνει κάτι, ας το κάνει έστω και τώρα. Αλλά επειδή αδυνατεί να συνεισφέρει εφαρμόσιμες προτάσεις και να βοηθήσει τους ανθρώπους και την πατρίδα, επαναλαμβάνει μονότονα αφορισμούς, κοινοτοπίες και ψέματα και συνεχίζει προκλητικά να κλείνει το μάτι στους ανεμβολιάστους.

Ο κατηφορικός δρόμος που έχει επιλέξει οδηγεί στο πολιτικό περιθώριο και για αυτό τον βαδίζει μόνος του. Η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, με μια στρατηγική που αυξάνει προοδευτικά την εμβολιαστική κάλυψη και ταυτόχρονα επιτρέπει στην οικονομία και την εκπαίδευση να λειτουργούν, στην κοινωνία να μην είναι περίκλειστη και στο ΕΣΥ να ενισχύεται συνεχώς, ώστε να αντέξει στην πίεση και να σώσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε».