Η Πρόεδρος του ΔΣ ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιου Τύπου Αλέξης Σκαναβής, είναι οι πρώτοι μάρτυρες που θα καταθέσουν στην εξεταστική Επιτροπή της Βουλής την επόμενη Τρίτη 30 Νοεμβρίου σχετικά με την «επιχείρηση πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα κιόλας ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά από την γραμματεία της εξεταστικής επιτροπής και οι δυο πρώτοι μάρτυρες για προσέλθουν την ερχόμενη Τρίτη. Πρώτος θα εξεταστεί ο κ. Σκαναβής από τις 10 μέχρι και τις 12 το πρωί και θα ακολουθήσει η Μ. Αντωνιάδου 12 με 14.00 το μεσημέρι.

Η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα

Την άμεση αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το αίτημα, να κληθεί ο Στέλιος Πέτσας στην εξεταστική επιτροπή για δημοσκοπήσεις και την «λίστα Πέτσα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επετέθη μέσω ανάρτηση του στο twitter προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα «επικίνδυνο για τη Δημοκρατία».

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προφυλάξει τους υπουργούς του διότι φοβάται και σημείωσε πραγματοποιείται «εξεταστική για τη λίστα Πέτσα χωρίς τον Πέτσα».

«Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να κρυφτεί πίσω από την πλειοψηφία του στη Βουλή, μήπως προφυλάξει τους υπουργούς του. Εξεταστική για τη λίστα Πέτσα δίχως τον Πέτσα. Φοβάται, κρύβεται και ευτελίζει το Σύνταγμα. Επικίνδυνος όχι μόνο για την κοινωνία αλλά και για τη Δημοκρατία».