Πιστεύει κανείς ότι ο τρόπος με τον οποίον διοικούν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας οι διοικητές τους και οι αναπληρωτές διοικητές τους δεν θα αποτελέσει ένα από τα βασικά κριτήρια για την αξιολόγησή τους, όταν, με το καλό, θα έχει μείνει πολύ πίσω μας η πανδημία του νέου κοροναϊού;

Επίσης, πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, θα προχωρούσε, μέσα στην παραζάλη της πανδημίας και με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας να λειτουργούν όλα στο έπακρο και να ισορροπούν χάρη στο φιλότιμο του προσωπικού τους, αλλά και των διοικήσεών τους, σε διαδικασίες για την αξιολόγηση και την αλλαγή των διοικητών των ιδρυμάτων;

Ε, λοιπόν, μία τέτοια «φθηνή» φημολογία περί προθέσεως του Θάνου Πλεύρη, αλλά και της ιδίας της κυβέρνησης, να αναστατώσουν, στην κυριολεξία και σε έκταση, το ΕΣΥ της χώρας μας, με δήθεν αλλαγές προσώπων στις θέσεις των διοικητών και των αναπληρωτών διοικητών των ιδρυμάτων, είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και προκάλεσε εύλογες ανησυχίες και πολλά ερωτήματα εκ μέρους των ιδίων των διοικητών και των αναπληρωτών διοικητών, που, μαζί με το προσωπικό των ιδρυμάτων, δίνουν τον μεγάλο αγώνα ενάντια στη λοίμωξη COVID – 19 και σώζουν ανθρώπινες ζωές.

«Δεν θα ‘αυτοκτονήσουμε. Ποτέ αλλαγές εν μέσω της πανδημίας. Δεν τρελαθήκαμε ακόμη!». Αυτή ήταν η «ανάγλυφη» όσο και ακαριαία αντίδραση του Θάνου Πλεύρη, όταν ο ίδιος πληροφορήθηκε ότι η εν λόγω φημολογία, έχει προκαλέσει αναστάτωση στις διοικήσεις των ιδρυμάτων.

Κίνητρα και αντικίνητρα για τη στελέχωση του ΕΣΥ

Την ίδια στιγμή, στη διαδικασία κατάρτισης λίστας κινήτρων, αλλά και αντικινήτρων, προς τους γιατρούς, για τη στελέχωση περιφερειακών νοσοκομείων του ΕΣΥ, προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον ίδιον τον Θάνο Πλεύρη.

Σε απάντησή του από το βήμα της Βουλής, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), Μιχάλη Κατρίνη, «για το κλείσιμο της ΜΕΘ του ΓΝ Πύργου μέσα στην πανδημία», ο κ. Πλεύρης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, επεξεργάζεται ήδη μια σειρά κινήτρων και αντικινήτρων προς το σκοπό αυτό, όπως, για παράδειγμα, όταν κάποιος παίρνει μια θέση, η θέση αυτή να παραμένει, και να μη μπορεί ο ίδιος να συμμετέχει σε άλλες άλλες προκηρύξεις, για ένα δεδομένο χρονικό διάστημα.