Μιλώντας στη Ολομέλεια της Βουλής απάντησε στο θέμα του εμβολιασμού των ενστόλων της ΕΛΑΣ αλλά και στο θέμα της εγκληματικότητας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Είμαι ο τελευταίος που θα βάλω τα προβλήματα κάτω από το χαλί και ο τελευταίος που θα ήθελα να ευλογούμε τα γένια μας αυτή τη δουλειά που κάνουμε και έχουμε την υποχρέωση να την κάνουμε.. δεν έχουμε λύσει τα προβλήματα όλα … σαφώς υπάρχουν θέματα εγκληματικότητας. Εδώ είμαστε και τα ζούμε όλοι, αλλά κάνουμε μία συνεχή και σταθερή προσπάθεια η οποία γίνεται σχεδιασμένα ... εργάζεται και το σύνολο των Δυνάμεων της ΕΛΑΣ με πολύ φιλότιμο και ουσιαστικό τρόπο για αυτό το λόγο θα ήθελα να παρακαλέσω τους συναδέλφους της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην καταφεύγουν ούτε σε ψέματα».

«Ειπώθηκε ότι καθημερινά εκτελούνται συμβόλαια θανάτου, είναι αυτή η πραγματικότητα; Εμείς συνεχίζουμε προσπάθεια και ζητάμε όλους να συνδράμουμε» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Εμβολιασμοί της ΕΛ.ΑΣ.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς στο σώμα της ΕΛΑΣ, ανέφερε ότι: Υπάρχει ένα ποσοστό περίπου 56.000 που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει είναι 20%. Τις τελευταίες 75 ημέρες που εγώ ανέλαβα καθήκοντα έχει εμβολιαστεί το 9% των αστυνομικών, είναι μια προσπάθεια που γίνεται απ'όλους μας. Οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις συνδράμουν, οι προσπάθειες που γίνονται για να ξεπεράσουν φοβίες, και τις διαφορετικές απόψεις έχει αποτέλεσμα, θα συνεχίσουμε δρόμο πειθούς. Η ΕΛΑΣ πρωτοπορεί στους ελέγχους, με πάνω από 90% ποσοστό».

«Δεν είναι δυνατόν να μην πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα για να κάνει τη δουλειά του, κανείς να μην αισθάνεται ανασφάλεια, καλώ την αξιωματική αντιπολίτευση να αποφύγει τον πειρασμό για να κάνει μικροπολιτική, ας αφήσουμε την ΕΛΑΣ να κάνει δουλειά της».

Για την πανδημία

«Όλη η Ευρώπη είναι μέσα σε ένα τέτοιο κύμα και δεν έχω ακούσει εναλλακτικές λύσεις, η κυβέρνηση με όρους ενότητας, κοινωνικής συνεχής πήρε κάποια μέτρα, μην τα υποτιμάτε, τα είχαν ανάγκη οι εργαζόμενοι για να αντέξουν τη κρίση», δήλωσε σε σχέση με την πανδημία.

Ακόμη, αναφέρθηκε στις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού λέγοντας «χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέες στηρίξεις, συμφωνείτε ή διαφωνείτε με αυτή τη στήριξη; Υπάρχει κανείς που δεν βλέπει θετικά αυτά τα μέτρα; Δυσάρεστο να χάνονται ζωές, προσπάθειες για να εμβολιαστούν περισσότεροι».