Για δημιουργία πλασματικής εικόνας στα όσα συμβαίνουν στην αγορά, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας, λαμβάνοντας το λόγο κατά την προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτησης για την ακρίβεια σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ιδεοληπτικές εμμονές σχετικά με την αυτορρύθμιση της αγοράς. «Με δημιουργική λογιστική και ψέματα κάνετε πολιτική». «Με δημιουργική λογιστική και ψέματα πορεύεστε», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας στον πρωθυπουργός κατά την έναρξη της ομιλίας του πως σε «φαίνεται μια άλλη χώρα άλλη κοινωνία απευθύνεται ο κ. Μητσοτάκης».

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τα μέτρα κατά του κοροναϊού, λέγοντας πως «κάθε φορά τα μέτρα που ανακοινώνει κρατάνε τρεις ημέρες. Και δεν φτάνει η προχειρότητα αλλά έχετε και την κατασκευασμένη προπαγάνδα να σας αποθεώνει. Προσπαθείτε να μας παρουσιάσετε μια πλασματική εικόνα».

Ακόμη, καταλόγισε ευθύνες στο Κ. Μητσοτάκη για ιδεοληπτική και αυθόρμητη ρύθμιση της αγοράς. «Σε ποιους κλάδους γίνονται έλεγχοι και τι ακριβώς κάνει η ΡΑΕ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Έχετε ευθύνη για τα πεπραγμένα και την αδράνεια της σημερινής ηγεσίας. Ο πρόεδρος της επιτροπής ανταγωνισμού που εσείς διορίσατε σας ζήτησε να αλλάξετε το ρυθμιστικό πλαίσιο. Σας ζήτησε μαθαινω να αναμορφώσετε το θεσμικο πλαισο για να κανει ελεγχους σε καρτελ και ζητα ενισχυση των ανθρωπων της επιτροπης για να κανει περισσοτερους ελεγχους στην αγορα. Το μόνο που ξερετε να κανετε είναι deals !Εισαστε η κυβερνηση των deals» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.