Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα αναφερόμενη στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής, λέγοντας πως η κυβέρνηση λέει όχι σε κάθε πολιτική εξαπάτησης επειδή δεν είμαστε εσείς!

Η κ. Παπακώστα που επιλέχθηκε να είναι η μοναδική βουλευτίνα που θα μιλήσει επί της προτάσεως τόνισε πως: «Στην ΝΔ  δεν θα ακολουθήσουμε  τον  ΣΥΡΙΖΑ στην χυδαιότητα….του όχι σε όλα  και του ναι στο  τίποτα».

Και συνέχισε: «Γιατί πιστεύουμε πρωτίστως στον εξανθρωπισμό και στην ηθική διάσταση της πολιτικής ζωής της χώρας, για αυτό και λέμε ναι, στο να χυθεί άπλετο φως  παντού» επεσήμανε και συνέχισε: «Λέμε ναι σε  μια εξεταστική επιτροπή  διευρυμένη , με ουδέτερη  διατύπωση  που θα  ελέγξει  τα  πεπραγμένα  όλων μας από το  2015  και μετά, τόσο στο ζήτημα  της κρατικής  χρηματοδότησης, όσο και  στην λειτουργία  των δημοσκοπικών εταιριών. Είμαστε εδώ και περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τα άλλα κόμματα  της αντιπολίτευσης, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων  και να  δεχθούν  την  διεύρυνση  από το  2015   μέχρι   σήμερα  με ουδέτερη  θεσμική διατύπωση  της πρότασης και αντικειμενική βάση. Εμείς  είμαστε εδώ  και σας  περιμένουμε, απλά  γιατί δεν φοβόμαστε  την  αλήθεια …Εσείς;»

Η κ. Παπακώστα αναφερόμενη στους συντάκτες  της πρότασης  για την εξεταστική επιτροπή, είπε πως: «Περιγράφουν πολύ γλαφυρά,  μια  εικονική – παραποιημένη  πραγματικότητα, πολύ απλά, γιατί η  παρατεταμένη καθίζηση  του  ΣΥΡΙΖΑ, όπως  αυτή περιγράφεται  στο σύνολο σχεδόν των δημοσκοπήσεων, η εγγενής  αδυναμία  του πρώην  πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, να περάσει  τον Κανέναν στην καταλληλόλητα  για  πρωθυπουργός, αλλά και το γεγονός, ότι η  Κυβέρνηση από την ανάληψη των καθηκόντων της, μέχρι  και σήμερα  διατηρεί  σχεδόν αυτούσια-ακλόνητα  τα  ποσοστά,  προκαλεί  τριγμούς  και ανησυχία  στην Κουμουνδούρου και οδηγεί ασφαλώς σε αντιδράσεις ανάλογες  με αυτές που το κόμμα  της  αξιωματικής αντιπολίτευσης συνηθίζει, επιχειρώντας, να περάσει στην επίθεση  καταγγέλλοντας δήθεν συμφέρονται και παρεμβάσεις».