Την διοργάνωση από την ΕΡΤ debate μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ζητούν με επιστολή τους στην ΕΡΤ, οι εκπρόσωποι του Ανδρέα Λοβέρδου και του Νίκου Ανδρουλάκη, που ζητούν κατά τα πρότυπα του 2017 δύο δια ζώσης τηλεοπτικών debates ενόψει του Α’ γύρου και ενός ενόψει του Β’ γύρου.

Επιστολή έχει στείλει και ο Αιμίλιος Σαπρανίδης εκ μέρους του Χάρη Καστανίδη, ο Νίκος Μπήλιος, εκπρόσωπος του Παύλου Χρηστίδη, και ο Μιχάλης Λούπης από την πλευρά του Παύλου Γερουλάνου. Τώρα αναμένεται η στάση της ΕΡΤ με δεδομένο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν συμφωνεί με τους όρους διεξαγωγής του.

Η επιστολή της πλευράς Λοβέδρου

Με δεδομένο το ενδιαφέρον σας για την οργάνωση και παραγωγή του debate, αλλά και την συμφωνία των πέντε υποψηφίων προέδρων για ένα ελεύθερο, ουσιαστικό και γόνιμο δια ζώσης διάλογο μεταξύ τους, για όλα τα θέματα που αφορούν τη Χώρα, τους πολίτες και την παράταξη, όπως ακριβώς έγινε και με την καθόλα αποδεκτή διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών του 2017, με τη διεξαγωγή δύο δια ζώσης τηλεοπτικών debates ενόψει του Α’ γύρου και ενός ενόψει του Β’ γύρου, σας παρακαλώ, εκ μέρους του κ. Ανδρέα Λοβέρδου να προχωρήσετε στην οργάνωση και παραγωγή του debate. Η ΕΡΤ, με αίσθημα ευθύνης και υπηρετώντας το θεσμικό της ρόλο ως δημόσια ραδιοτηλεόραση, είμαστε βέβαιοι ότι θα διοργανώσει και πάλι με επιτυχία τις τηλεανετρήσεις.

H επιστολή της πλευράς Ανδρουλάκη

Σας ενημερώνουμε ότι οι εκπρόσωποι 5 υποψηφίων προέδρων συμφωνήσαμε στην επανάληψη της καθόλα αποδεκτής διαδικασίας των εσωκομματικών εκλογών του 2017 υπό την αιγίδα της επιτροπής του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου, με τη διεξαγωγή 2 δια ζώσης τηλεοπτικών debates ενόψει του Α’ γύρου και ενός ενόψει του Β’ γύρου.

Στο πλαίσιο αυτό, εκ μέρους του κ. Ανδρουλάκη, επικοινωνούμε ώστε να προχωρήσετε τις σχετικές διαδικασίες, δεδομένης και της βούλησης που ήδη έχετε εκφράσει. Είμαστε βέβαιοι ότι η ΕΡΤ, ανταποκρινόμενη στον ρόλο και την ιστορική της παράδοση, θα συνδράμει στην οργάνωση και την παραγωγή των debates, συμβάλλοντας έτσι στην ανάδειξη των κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τους πολίτες.