«Όλες οι κυβερνήσεις αξιοποίησαν μηχανισμούς εξωραϊσμού της αντιλαϊκής τους πολιτικής», υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την λεγόμενη «Λίστα Πέτσα» και υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ την υπερψηφίζει χωρίς να έχει αυταπάτες ότι θα προκύψει κάτι θετικό.

Μάλιστα ο κ. Κουτσούμπας υπενθύμισε ότι «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν τροπολογία του ΚΚΕ για το κρατικό χρήμα στα ΜΜΕ διότι δεν τους βόλευε αφού θέλουν να συντηρείται η σημερινή κατάσταση με τα ΜΜΕ» και πρόσθεσε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται στην πρακτική εξωραϊσμού της αντιλαϊκής πολιτικής, μέσω των δημοσκοπήσεων, για να παραπλανήσουν λαϊκές δυνάμεις. Ανέφερε ότι πράξεις χειραγώγησης ήταν από κοινού ψήφιση των μνημονίων υποτίθεται για τη σωτηρία του λαού, η εμφάνιση ως αμυντικών των επιθετικών συμφωνιών με ΗΠΑ και Γαλλία, η ψήφιση αντιασφαλιστικών νόμων δήθεν για τη σωτηρία της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Πρόσθεσε πως «αυτά τα περί χειραγώγησης της κοινής γνώμης, λες και προετοιμάζεστε να γράψετε έκθεση ιδεών στις πανελλήνιες ή στο Γυμνάσιο, προσέξτε πώς τα πετάτε. Γιατί ράμματα υπάρχουν για τη γούνα όλων σας. Ολόκληρη η δήθεν αριστερή διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν απλά μια πράξη χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ήταν κάτι πολύ χειρότερο. Ήταν μια ακόμη ελεεινή πράξη χειραγώγησης όλων όσοι τα προηγούμενα χρόνια αντιστάθηκαν με ειλικρίνεια, βγήκαν στους δρόμους ενάντια στα μνημόνια, ενάντια στην ΕΕ και τους περίφημους συμμάχους σας».