«Η ΝΔ φοβάται εξέλιξη ανάλογη με Κουρτς ή Νετανιάχου. Δεν είναι λίστα Πέτσα, αλλά λίστα Μητσοτάκη, μια προσπάθεια χειραγώγησης του Τύπου, από χειραγωγούμενα μέσα στα οποία έχει αναφερθεί ο πρωθυπουργός», τόνισε από το βήμα της Βουλής, ο εισηγητής Του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να υπονομεύσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για τη διερεύνηση τυχόν πολιτικών ευθυνών στην διαφημιστική δαπάνη για τον κορονοϊό και τις δημοσκοπήσεις.

«Έχετε δυσανεξία στην αλήθεια. Φοβάται η ΝΔ για αυτό και η τοποθέτηση του Θεοχάρη συνιστά προσπάθεια να υπονομεύσει τη συζήτηση επί της ουσίας της πρότασης», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Για τη λεγόμενη λίστα Πέτσα 

Αναφερόμενος στην λεγόμενη λίστα Πέτσα ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως, «συνολικά 239 ιστότοποι έλαβαν χρήματα ενώ δεν περιλαμβάνονταν στο μητρώο ΜΜΕ της Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Αναφέρθηκε και σε παράδειγμα ότι «χρηματοδοτήθηκε το site εν λευκώ που είναι για ρούχα αντί για τον εν λευκώ μουσικό σταθμό».

«Δεν στρεφόμαστε κατά εταιριών δημοσκοπήσεων αλλά...»

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, ο Γ. Κατρούγκαλος είπε «Εμείς δεν στρεφόμαστε κατά εταιριών αλλά θέλουμε να εφαρμόζεται ο νόμος, ζητήσαμε να εξεταστεί μια περίπτωση. Δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε πρόβλημα για το κατά πόσο λειτουργεί με νόμο η εταιρεία αυτή, αλλά και άλλες που ασκούν παράλληλη δραστηριότητα και λαμβάνουν χρηματοδότηση από το Δημόσιο».

«Φοβάστε. Έχετε απροθυμία και δυσανεξία στο να γίνει πραγματικός έλεγχος, να χυθεί φως. Δεν είστε μόνον επικίνδυνοι για τον τόπο, στο επίπεδο της πανδημίας και της οικονομίας, αλλά και σε εκείνο της δημοκρατίας. Ήρθε η ώρα να φύγετε», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ .