Ανά πάσα στιγμή και, πάντως, εντός εικοσιτετραώρου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει την δυνατότητα να διατάξει και να επιβάλλει την ένταξη μεγάλων και μικρών μονάδων του ιδιωτικού τομέα της Υγείας στο ΕΣΥ της Αττικής, σύμφωνα με όσα ανέφερε η ίδια η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ», κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της επιδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα μας.

«Η Αττική μέχρι τώρα δεν πιέστηκε. Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Δηλαδή είναι θέμα μίας ημέρας το να μετατρέψουμε κρεβάτια non-Covid σε Covid και να χρησιμοποιήσουμε τον ιδιωτικό τομέα με τον οποίο μας βοήθησε πέρσι, όπως θυμόσαστε. Δηλαδή είχαμε ολόκληρα νοσοκομεία που δόθηκαν από τον ιδιωτικό τομέα για μονάδες Covid. Και το ίδιο θα είναι και φέτος. Όπως επίσης και ιδρύματα αποκατάστασης για post-Covid ή για αποθεραπεία Covid. Άρα είμαστε έτοιμοι και για αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γκάγκα.

«Δεν χρειάστηκε μέχρι τώρα. Δεν έχουμε πλήρη κατάληψη στις κλίνες. Δεν έχουμε πλήρη κατάληψη στις Μονάδες. Άρα είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή και να μετατρέψουμε κρεβάτια και να χρησιμοποιήσουμε τα κρεβάτια του ιδιωτικού τομέα», διευκρίνισε η υπουργός.