Μόνο εκλογές δεν ζήτησε χθες το βράδυ από την Κομοτηνή ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ανέβασε του τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση στα ύψη.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ήδη ο απερχόμενος πρωθυπουργός της χώρας. Είναι μία τελειωμένη υπόθεση ως πρωθυπουργός» . Και πρόσθεσε : ότι “η ανάγκη να φύγει η κυβέρνηση της Δεξιάς μία ώρα αρχύτερα είναι κοινωνική αναγκαιότητα, δεν είναι κομματικός στόχος” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ακόμα ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι προοδευτική και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές διεξαχθούν.

Παρουσιάζοντας μάλιστα τα άμεσα μέτρα έκτακτης ανάγκης που θα πάρει αυτή η κυβέρνηση για να ανακουφίσει την κοινωνία “που – όπως είπε -έχει γονατίσει, έχει ματώσει”.

Ανάμεσα στις προτάσεις που έκανε είναι η ύπαρξη ενός ασφαλούς και τεκμηριωμένου σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας, με ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με ένταξη του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού που δίνει τη μάχη αυτούς τους μήνες και άμεσες προσλήψεις.

Επίσης, αγορά νέων λεωφορείων ή επίταξη ιδιωτικών “ακόμα και οχημάτων του στρατού” για να αποσυμφορηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Και αραίωση των σχολικών αιθουσών “ακόμα και με διπλή βάρδια στα σχολεία αρχικά” για να μην υπάρχει συνωστισμός . Σήμερα “έχουμε 30.000 κρούσματα σε παιδιά”, ανέφερε χαρακτηριστικά .

Αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στα άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας (αύξηση του κατώτατου μισθού και μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, τα πιο βασικά).

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην ομιλία του και στο γιατί ανεβάζει αυτή την στιγμή τους τόνους λέγοντας :

«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βάλαμε σε δεύτερο πλάνο την πολιτική σύγκρουση και προτάξαμε την ανθρώπινη ζωή. Δείξαμε ανοχή, αποφύγαμε την πάγια πρακτική της Δεξιάς που ως αντιπολίτευση, πάντα στα δύσκολα επενδύει στην καταστροφή και υπονομεύει κάθε εθνική προσπάθεια. Προτείναμε διαρκώς λύσεις, καταθέταμε προτάσεις, προτείναμε ακόμα και υπουργό Υγείας. Πρωτοφανές να μοιραστούμε την ευθύνη. Δύο χρόνια κάναμε παραπάνω απ' ότι μας αναλογεί. Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Και όπως ήταν ηθική μας υποχρέωση στην αρχή της πανδημίας να δείξουμε ανοχή, σήμερα είναι υποχρέωσή μας να απαιτήσουμε, να παλέψουμε, να αγωνιστούμε να σταματήσει αυτή η κυβέρνηση το καταστροφικό της έργο. Να μπει ένα τέλος σε αυτή τη τραγωδία. Να σωθούν όσες περισσότερες ζωές μπορούνε τώρα να σωθούνε.