Τα όσα καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα νοσοκομεία αλλά και οι προβλέψεις των ειδικών ότι μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα έχουμε ακόμα και 100 νεκρούς την ημέρα έχουν σημάνει συναγερμό στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση την συγκεκριμένη στιγμή έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης.

Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος χθες επισκέφθηκε εντελώς αιφνιδιαστικά το Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης επεσήμανε ότι είναι επικίνδυνη αντίληψη ότι ζούμε πανδημία ανεμβολίαστων και δημιουργεί αίσθηση χαλαρότητας. «Δυστυχώς μετά από δύο χρόνια και ενώ είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι βγαίνουμε από τις πιο σκοτεινές μέρες, βρισκόμαστε τώρα στις πιο σκοτεινές μέρες της πανδημίας. Και δυστυχώς βρισκόμαστε σε αυτές τις πιο σκοτεινές μέρες με την κυβέρνηση να έχει παραιτηθεί. Ο κ. Μητσοτάκης έχει κηρύξει από τον περασμένο Φλεβάρη δυο τρεις φορές τη λήξη της πανδημίας και βρισκόμαστε τώρα δυστυχώς όχι στο τελευταίο μίλι αλλά σε έναν Γολγοθά που φαίνεται ότι είναι ατελείωτος» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος ανέφερε ότι «οι εικόνες στα νοσοκομεία της Αττικής και της Βόρειας Ελλάδας είναι εικόνες κατάρρευσης, οι γιατροί εκπέμπουν κραυγές αγωνίας, στους εμβολιασμούς η ΝΔ έχει πετάξει λευκή πετσέτα, το ΕΣΥ έχει λιγότερο προσωπικό από το 2019, τα σχολεία συγχωνεύονται με περισσότερους μαθητές και λιγότερους δασκάλους από πριν την πανδημία, ενώ οι εικόνες στα μέσα μεταφοράς είναι εικόνες ντροπής, απαξίωσης και κυριολεκτικά εξαθλίωσης. Πότε επιτέλους θα κάνει την αυτοκριτική της η κυβέρνηση; Δεν γίνεται σε αυτή τη χώρα να έχουμε 10 εκατ. ατομικές ευθύνες και ο πρωθυπουργός καμία».

Σχολιάζοντας μάλιστα τα στελέχη της Κουμουνδούρου τα στοιχεία που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου για τις προσλήψεις στο ΕΣΥ, τα χαρακτηρίζουν ψευδή . Μάλιστα ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός ανέφερε απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι : «Την ώρα που στα δημόσια νοσοκομεία επανέρχονται συνθήκες «ιατρικής πολέμου» και διαλογής ασθενών για εισαγωγή σε ΜΕΘ, την ώρα της κατάρρευσης των νοσοκομείων και της απόγνωσης των «ανθρώπων της πρώτης γραμμής», η κυβέρνηση καταφεύγει στη βολική αλλά προκλητική, γραμμή της μετάθεσης ευθυνών. Τώρα λοιπόν, 2,5 μετά τη διακυβέρνηση της ΝΔ, θυμήθηκαν ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που αδράνησε και η πανδημία μας βρήκε με το ΕΣΥ εξασθενημένο!».