Τις τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ των έξι υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να οριστικοποιήσει σήμερα το αρμόδιο όργανο για την διεξαγωγή των εκλογών, η ΕΔΕΚΑΠ, η οποία έχει εισηγηθεί να γίνουν 2 + 1 ντιμπέιτ.

Αυτό σημαίνει δύο που θα προηγηθούν του πρώτου γύρου ανάμεσα στους έξι, αλλά και ένα την εβδομάδα του β' γύρου ανάμεσα στους δύο που θα αναδειχθούν το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται να εφαρμοστεί το μοντέλο του 2017, όταν είχε πραγματοποιηθεί ένα ντιμπέιτ στην ΕΡΤ και ένα δεύτερο με την συμμετοχή περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Το τρίτο που είχε προγραμματιστεί δεν έγινε ποτέ εξαιτίας της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα.

Σήμερα Τρίτη αναμένεται να αρχίσουν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των υποψηφίων αλλά και των μελών της ΕΔΕΚΑΠ ώστε να οριστεί ημερομηνία.

Κομματικές πηγές αναφέρουν πως ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με την ΕΡΤ ενώ και ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας έχουν καταθέσει αιτήματα.

Όσον αφορά τους εκπροσώπους των υποψηφίων για το ντιμπέιτ, όλοι πλην του Γιώργου Παπανδρέου έχουν ανακοινώσει τους συνεργάτες του.. Για τον Ανδρέα Λοβέρδο θα είναι ο Σπύρος Καρανικόλας. Ο Βαγγέλης Τσόγκας εκπροσωπεί τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο Μιχάλης Λούπης τον Παύλο Γερουλάνο, ο Νίκος Μπήλιος τον Παύλο Χρηστίδη και ο Αιμίλιος Σαπρανίδης τον Χάρη Καστανίδη. Και οι έξι έχουν ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής debate με επιστολές τους προς την ΕΔΕΚΑΠ. Ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να ανακοινώσει τον δικό του εκπρόσωπο εντός της ημέρας.

Τα επιτελεία των έξι υποψηφίων θα πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση ώστε να οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες που θα βολεύουν όλους τους υποψηφίους. Και αυτό, διότι όλοι σε αυτή την φάση βρίσκονται σε περιοδεία σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.