Σε έντονα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής.

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση από την ημέρα που η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή, γεγονός που δημιούργησε βαρύ στη συνεδρίαση που διήρκησε μόλις 20 λεπτά. Οι 22 βουλευτές του Κινήματος ενέκριναν ομόφωνα το κείμενο που είχε συνταχθεί, σύμφωνα με το οποίο, μοιράστηκαν οι ρόλοι εκπροσώπησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ως εκ τούτου, για το κρίσιμο διάστημα των των 35 ή 42 ημερών έως την ανάδειξη του νέου προέδρου μέσα από τις εσωκομματικές διαδικασίες, ο Γραμματέας της ΚΟ, Βασίλης Κεγκέρογλου θα εκπροσωπεί το Κίνημα Αλλαγής στις λειτουργικές και θεσμικές διαδικασίες εντός του Κοινοβουλίου, ενώ ο πρώτος και ο δεύτερος Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο κ. Σκανδαλίδης και ο κ. Κατρίνης θα εκπροσωπούν το κόμμα στις κοινοβουλευτικές συζητήσεις. 
5416547
5416535

Την ίδια στιγμή αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ανοίγουν τον βηματισμό τους όσο μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις κάλπες του Δεκεμβρίου


Τι αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της ΚΟ

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής συνεδρίασε την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021 και αποφάσισε τα ακόλουθα:

Για το μικρό αλλά κρίσιμο χρονικό διάστημα των 35 ή 42 ημερών έως την ανάδειξη του νέου Προέδρου, έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε την εύρυθμη και ακώλυτη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Με τη σημερινή μας ομόφωνη απόφαση, ως κυρίαρχου οργάνου, ανατίθενται:

Στον Γραμματέα της Κ.Ο. Βασίλη Κεγκέρογλου, η θεσμική εκπροσώπηση της Κ.Ο. στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η εκπροσώπηση της Κ.Ο. ή ο ορισμός εκπροσώπου σε εκδηλώσεις κ.λπ. και η ευθύνη λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ιδίως σύγκληση της Κ.Ο. και συντονιστικού οργάνου, θέματα προσωπικού, συνεργατών κ.λπ.).

Στους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Κατρίνη κατά σειρά ορισμού, η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Κ.Ο. και ιδίως στο νομοθετικό έργο, συζήτηση σχεδίων νόμων, προϋπολογισμού του Κράτους κλπ αλλά και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο (επερωτήσεις, εξεταστικές επιτροπές, πρόταση δυσπιστίας, διευρυμένες συζητήσεις κ.λπ.), προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών κ.λπ.

Επ

ιπλέον, συνεχίζουν να ισχύουν η υπευθυνότητα ανά κοινοβουλευτικό τομέα και η συμμετοχή των Βουλευτών ή άλλων στελεχών σε θεσμικά όργανα (π.χ. Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής) ή Επιτροπές της Βουλής, όπως έχουν οριστεί έως τώρα αλλά και η συνεργασία με τους επιστημονικούς και άλλους συνεργάτες της Κ.Ο.

Κάθε άλλο θέμα, θα αντιμετωπίζεται από τον Γραμματέα της Κ.Ο. και τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους, σε συνεργασία με τον αρμόδιο ή τους συναρμόδιους Βουλευτές και τον Διευθυντή της Κ.Ο. και για θέματα μεγαλύτερης σπουδαιότητας θα συγκαλείται το συντονιστικό όργανο ή θα συνεδριάζει η Κ.Ο.

Η εισήγηση Βασίλη Κεγκέρογλου

«Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Ο αδόκητος θάνατος της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, πριν από μία εβδομάδα, προκάλεσε βαθιά θλίψη και συγκίνηση στο σύνολο της κοινωνίας.

Σύσσωμη και ομόθυμη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος εκφράζει για μία ακόμη φορά τον σεβασμό και την αναγνώριση προς την προσωπικότητα και την προσφορά της Φώφης Γεννηματά προς τον τόπο, τη δημοκρατία και την παράταξή μας.

Σας καλώ να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη της.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η πολύτιμη παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά, για την ενότητα και την προοπτική της Παράταξης αλλά και το όραμα της νέας Αλλαγής για την Ελλάδα, πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής:

Αντιλαμβάνεται το χρέος της στη δύσκολη και ιστορική συγκυρία για τη χώρα και την Παράταξη

Συνεχίζει να εργάζεται στο Κοινοβούλιο, τόσο στο νομοθετικό πεδίο όσο και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο δυναμικά και υπεύθυνα. Συμβάλλει με την υπεύθυνη ενωτική στάση της στη μαζική συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία ανάδειξης του νέου Προέδρου και στην άψογη διεξαγωγή τους στις 5 ή και 12 Δεκέμβρη

5416571

 
Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Μετά από συνεννόηση με τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους και στο ενωτικό και συλλογικό πνεύμα λειτουργίας, για το μικρό αλλά κρίσιμο χρονικό διάστημα των 35 ή 42 ημερών έως την ανάδειξη του νέου Προέδρου, έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε την εύρυθμη και ακώλυτη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και προτείνουμε να ανατεθεί με την σημερινή μας απόφαση, ως κυρίαρχου οργάνου:

Στον Γραμματέα της Κ.Ο Βασίλη Κεγκέρογλου, η θεσμική εκπροσώπηση της Κ.Ο. στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η εκπροσώπηση της Κ.Ο ή ο ορισμός εκπροσώπου σε εκδηλώσεις κ.λπ. και η ευθύνη λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ιδίως σύγκληση Κ.Ο. και συντονιστικού οργάνου, θέματα προσωπικού, συνεργατών κλπ)

Στους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Κατρίνη κατά σειρά ορισμού, την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Κ.Ο. και ιδίως στο νομοθετικό έργο, συζήτηση σχεδίων νόμων, προϋπολογισμού του Κράτους κλπ αλλά και στον Κοινοβουλευτικό έλεγχο (Επερωτήσεις, Εξεταστικές, Πρόταση δυσπιστίας, διευρυμένες συζητήσεις κ.λπ.), προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών κλπ

 
Επιπλέον συνεχίζουν να ισχύουν, η υπευθυνότητα ανά κοινοβουλευτικό τομέα και η συμμετοχή των Βουλευτών ή άλλων στελεχών σε θεσμικά όργανα (π.χ. Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής πολιτικής) ή Επιτροπές της Βουλής, όπως έχουν οριστεί έως τώρα αλλά και η συνεργασία με τους επιστημονικούς και άλλους συνεργάτες της Κ.Ο.

Κάθε άλλο θέμα, θα αντιμετωπίζεται από τον Γραμματέα της Κ.Ο και τους Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, σε συνεργασία με τον αρμόδιο ή τους συναρμόδιους Βουλευτές και τον διευθυντή της Κ.Ο. και για θέματα μεγαλύτερης σπουδαιότητας θα συγκαλείται συντονιστικό όργανο ή και συνεδρίαση της Κ.Ο.

Μ’ αυτό το πλαίσιο και με ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δίνουμε σήμερα μήνυμα ενότητας και προοπτικής προς κάθε κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς την κοινωνική μας βάση που φιλοδοξεί και προσδοκά να δει την Παράταξη ξανά μεγάλη και ισχυρή για να υπηρετεί την Πατρίδα και τον Ελληνικό λαό.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και για την έγκριση σας και παρακαλώ για την εξουσιοδότηση στον Διευθυντή ΚΟ Δημήτρη Μάντζο για να συντάξει την απόφαση προς τον Πρόεδρο της Βουλής».
5416573

Σκανδαλίδης: Η προστατευτική σκιά της Φώφης υπερκέρασε τις μικροεπειδιώξεις


Σεδήλωσή του αμέσως μετά ο Κώστας Σκανδαλίδης υπογράμμισε:

«Η προστατευτική σκιά της Φώφης ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα και υπερκέρασε κάθε προσωπική μας μικροεπιδίωξη. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ο στόχος μας τώρα είναι η αθρόα προσέλευση στη κάλπη της 5 Δεκέμβριου. Οι οιωνοί είναι καλοί. Η επόμενη μέρα θα είναι πιο φωτεινή για μας»