Νέα μέτρα περιορισμού των ανεμβολίαστων σε χώρους και δραστηριότητες όπου καταγράφεται ευρεία διασπορά, προανήγγειλε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι δυνατόν να αποκλειστούν εντελώς από την κοινωνική - οικονομική δραστηριότητα.

Μάλιστα ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε αυτοκτονική πράξη την άρνηση του εμβολιασμού αναφέροντας ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κατάσταση με όλα τα διαθέσιμα μέσα, προς την κατεύθυνση πάντα της παρακίνησης.

Σε ερώτηση δε του parapolitika.gr για το εάν θα καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός εργοδοτών και εργαζόμενων σε κλειστούς χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας κτλ, δήλωσε πως η επέκταση της υποχρεωτικότητας στον ιδιωτικό τομέα, δεν εφαρμόζεται πουθενά στον κόσμο και πως «τούτη την ώρα παρότι είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και στην Ελλάδα», το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποφάσεις για πρόσθετες πρωτοβουλίες αναχαίτισης του νέου κύματος κοροναϊου θα ληφθούν τα προσεχή 24 ωρα και θα εφαρμοστούν εντός της εβδομάδας.