Με κάθε τιμή η ηγεσία της χώρας, Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Δημοκρατίας σήμερα υποδέχθηκαν επισήμως την Άνγκελα Μέρκελ η οποία πραγματοποίησε την τελευταία της επίσκεψη ως Καγκελάριος στην Ελλάδα.

 Η Άνγκελα Μέρκελ στις 10.15 πέρασε την πόρτα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου την υποδέχτηκε εγκάρδια και στην ομιλία της που είχε άρωμα αποχαιρετισμού, ωστόσο, θύμισε στην Μέρκελ αυτό που ένιωσαν όλοι οι Έλληνες την περίοδο των μνημονίων, ότι δηλαδή πάλευαν μόνοι τους.

Την ευκαιρία, να θυμίσει στην Μέρκελ, ότι την εποχή των μνημονίων έγιναν λάθη είχε και ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κριτίκαρε την Άνγκελα Μερκελ για τις αποφάσεις που πάρθηκαν την περίοδο του μνημονίου επισημαίνοντας πως έχουν γίνει λάθη.

 Η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν άφησε αναπάντητη την αιχμή υπερασπιζόμενη την πολιτική της, ωστόσο παραδέχθηκε ότι από τους Έλληνες ζήτησε πολλά εκείνη την περίοδο.

Τέλος, αναφερόμενη στο θέμα της Τουρκίας, φρόντισε στην τελευταία επίσκεψή της στην Ελλάδα να κρατήσει ίσες αποστάσεις και να μην δυναμιτίσει το κλίμα: «Γνωρίζω τον μεγάλο αριθμό των προκλήσεων η Ελλάδα ακριβώς όταν πρόκειται για την συνεργασία με την γείτονά την Τουρκία συζητήσαμε και εχθές και σήμερα ότι θα πρέπει να ισχύουν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, το Διεθνές Δίκαιο και ότι είναι σημαντικό αλλά πολύ δύσκολο να βρίσκουμε απαντήσεις και λύσεις μέσω του διαλόγου», είπε.

 Στην Ελλάδα για διακοπές

Διπλωματικές πηγές διαρρέουν πως η Άνγκελα Μέρκελ σύντομα θα ξαναβρεθεί στην χώρα κάτι που και ή ίδια άφησε να εννοηθεί.

Δεν θα είναι η τελευταία επίσκεψη μου όποιος έχει κάποια ιδέα περί πολιτισμού και ποιότητας ζωής δεν μπορεί να αφήσει την Αθήνα, την Ελλάδα.

 Η Γερμανίδα Καγκελάριος θέλει όταν αφήσει την Καγκελαρία να επισκεφτεί ως απλή τουρίστρια την χώρα μας και να χαρεί τις διακοπές της.