Το σοκ από το θάνατο της Φώφης Γεννηματά, της γυναίκας που μόλις μέχρι πριν τρεις εβδομάδες έδινε τη δική της μάχη για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, δεν είναι ικανό να περιγράφει το «κενό» που έχει αφήσει στον πολιτικό κόσμο και όχι μόνο.

Μετά το θάνατό της, πολλά γεγονότα για τις τελευταίες της ημέρες έγιναν γνωστά, με τις 14 ημέρες σκληρής μάχης που έδωσε στον «Ευαγγελισμό» να μην τη σταματούν από το να επιθυμεί την ενότητα του κόμματος και του πολιτικού της «παιδιού», του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», η επικοινωνία με τους στενούς της συνεργάτες δε σταμάτησε στιγμή, ενώ ο Χρήστος Πρωτόπαπας, συντετριμμένος από την απώλεια, αποκαλύπτει τι τους έλεγε μέχρι που έχασε την επαφή με το περιβάλλον.

«Αυτό που μας έλεγε ήταν «προσέξτε την ενότητα της παράταξης», «κρατηθείτε εκτός της κομματικής αντιπαράθεσης για την ηγεσία», «διαχειριστείτε την καθημερινότητα» και «κυρίως να προσέχετε να μην διασπαστεί η ενότητα». Αυτά να ήταν και τα τελευταία λόγια- οδηγίες της Φώφης προς τους συνεργάτες της. Παρά την επιβάρυνση της υγείας της αυτό που την ένοιαζε ήταν η ενότητα της παράταξης.