Ο ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνει την επίθεση του εναντίον της κυβέρνησης για τα θέματα της πανδημίας, καθώς όπως λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η τακτική του Μεγάρου Μαξίμου είναι γεμάτη ανακολουθίες.

«Μέσα στον Οκτώβρη έχουμε ήδη θρηνήσει 657 συμπολίτες μας», είπε αναφερόμενος στο θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος επισημαίνοντας ακόμα ότι «την στιγμή που η κυβέρνηση δίνει το σήμα ότι τελειώσαμε με την πανδημία, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας βγήκε και ανακοίνωσε ότι η κατάσταση είναι πολύ άσχημη».

Αναφερόμενος μάλιστα στα θέματα στα οποία η κυβέρνηση εμφανίζεται να ακολουθεί, ο Νάσος Ηλιόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση κόβει 900 εκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του ’22 για τη δημόσια υγεία. «Δεν γίνεται σε καμία περίπτωση εν μέσω πανδημίας να συγχωνεύεις τμήματα στα σχολεία και να φτιάχνεις τάξεις με 28 και 29 παιδιά, δεν γίνεται –μέσω της λίστας Πέτσα- να δίνεις δημόσια χρήμα σε κανάλια που κάνουν εκστρατεία κατά των εμβολίων την στιγμή μάλιστα που στους άνω των 80 έχουμε 26% ανεμβολίαστους, ένα από τα χειρότερα ποσοστά στην Ευρώπη» είπε και πρόσθεσε «Το γεγονός που έχει άμεση σχέση με το ότι η κυβέρνηση δεν ενίσχυσε την πρωτοβάθμια περίθαλψη και δεν οργάνωσε τις κινητές μονάδες εμβολιασμού».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου αναφέρονται και πάλι στην τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη, στο υπουργείο Υγείας λέγοντας. «Η κυβέρνηση τοποθέτησε στη θέση του υπουργού Υγείας έναν άνθρωπο που ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, ήταν συνειδητός αντιεμβολιαστής» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο στόχαστρο των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκε πάντως χθες και ο υπουργός Ανάπτυξης ο οποίος αναφερόμενος στους αντιεμβολιστές είπε μεταξύ άλλων «μη σώσουν και το κάνουν».

«Δεν γίνεται χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης να βγαίνει και να λέει -απευθυνόμενος σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί- “μη σώσουν να το κάνουν, εγώ κουράστηκα την στιγμή μάλιστα που καθημερινά τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται» ανέφεραν χαρακτηριστικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.