Η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και άλλες υποψηφιότητες συμβάλουν σημαντικά, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας.

Είπε ότι στόχος είναι ο εκλογικός αγώνας να γίνει με όρους πολιτικής και ενότητας, ενώ τόνισε ότι η Φώφη Γεννηματά έδωσε δυναμική στο κόμμα ενώ τώρα πρέπει να γίνει το μεγάλο άλμα.

Ανέφερε ότι η αυτόνομη πορεία είναι όρος της επιβίωσης του κόμματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η υποψηφιότητα Παπανδρέου μπορεί να συμβάλει ώστε να ξαναγίνει μεγάλο το κόμμα: Βεβαίως και η υποψηφιότητα του κου Παπανδρέου συμβάλει σημαντικα και άλλες υποψηφιότητες συμβάλουν σημαντικά. Εκείνο μου με ευχαριστεί εμένα ιδιαιτέρα είναι ότι δημιουργείται ένα κλίμα ενδιαφέροντος, όλοι οι προβολείς είναι πάνω μας, εμείς οφείλουμε να ανταποκριθούμε. Πρέπει να πάμε σε έναν εκλογικό αγώνα με όρους πολιτικής, με όρους ενότητας, να αντιπαρατεθούν απόψεις πολιτικές και να μπορεί ο ψηφοφόρος πριν να διαλέξει να έρθει, γιατί είναι πάρα πολύ βασικό να έρθει, και εν συνεχεία να διαλέξει αυτόν που θεωρεί καλύτερο για το μέλλον.

Ερωτηθείς με ποιο ποσοστό συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία θα ήταν ικανοποιημένος: Εγώ προσωπικά θέλω να ξαναπιάσουμε το νούμερο της περασμένης φοράς, ήταν 210 χιλιάδες επειδή όμως αυτό είναι δύσκολο εκ των πραγμάτων και είναι δύσκολο γιατί την άλλη φορά  συμμετείχαν και άλλα κόμματα, το ΠΟΤΑΜΙ κι άλλες δυνάμεις, εγώ θα μείνω ικανοποιημένος με ένα νούμερο που θα είναι σχετικά κοντά. Μεγάλο νούμερο, μεγάλο για τα πολιτικά δεδομένα της χώρας, που θα μας δώσει την έννοια της επανεκκίνησης για την πορεία που έχουμε μπροστα μας. Εκτιμώ οτι μπορούμε να το πιάσουμε αρκεί σε αυτές τις 45 μέρες να μην απογοητεύσουμε τον κόσμο με τίποτα άγονες αντιπαραθέσεις και ελπίζω να μην τις κάνει κανένας.

Ερωτηθείς ποια ήταν η αντίδραση της κας Γεννηματά στην υποψηφιότητα Παπανδρέου: Την περίμενε. Ενημερώθηκε χθες από τον κ. Παπανδρέου και απάντησε όπως απάντησε σε όλους τους υποψηφίους «καλή επιτυχία και καλό αγώνα. Πάνω απ’ όλα είναι να προχωρήσουμε μπροστά». Για την κα Γεννήματα πάντα αυτοσκοπός ήταν ένας, η πορεία, η ενότητα και η δυναμική της παράταξης για το καλό της χώρας και των πολιτών, αυτό η κα Γεννήματα θέλει να το διαφυλάξει ως κόρην οφθαλμού ακόμη και με τα συγκεκριμένα θέματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή δίνει τη μάχη της αλλά παράλληλα με τη μάχη που δίνει, και θα την κερδίσει, ενδιαφέρεται πάρα πολύ για το θέμα της ενότητας και της πορείας της παράταξης.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι τώρα υπάρχει κάποιο κομμάτι δικαίωσης του κ. Παπανδρέου που θα πρέπει να εξωτερικευτεί και να αποτυπωθεί: Εγώ εκτιμώ ότι η δικαίωση και του τέως πρωθυπουργού και όλων μας που δώσαμε την μάχη έχει ήδη επέλθει στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Και εν πάση περιπτώσει αυτό θα ολοκληρωθεί όταν όλοι συνειδητοποιούν και καθημερινά το συνειδητοποιούν τα τελευταία χρόνια πόσο δίκιο είχαμε που επιλέξαμε με κόστος μας να δωσουμε εκείνη την ιστορική μάχη. Αν δεν την είχαμε δώσει αυτή την μάχη δεν ξέρω σε τι κοινωνία θα ήμασταν και τι θα λέγαμε τώρα και τι θα είχαμε ζήσει εν τω μεταξύ. Αυτό θεωρώ ότι έχει επιτευχτεί δηλαδή αυτή η δικαίωση εκ των πραγμάτων έχει γίνει και γίνεται. Αυτές οι εκλογές δεν έχουνε το μήνυμα της δικαίωσης. Αυτές οι εκλογές έχουν τον μήνυμα του μέλλοντος! Αυτό που κρίνεται σήμερα και δεν αναφέρομαι σε πρόσωπα, είναι πως η παράταξη μπορεί στο μέλλον να ξαναγίνει μεγάλη διότι δεν βολευόμαστε με το σημερινό ποσοστό. Η κα Γεννήματα πρόσφερε μια τεράστια υπηρεσία όταν πήρε το κόμμα πολύ χαμηλά και το έφερε σε μια αξιοπρεπή θέση με θέσεις και με απόψεις, με παρεμβάσεις, με πολιτικές πρωτοβουλίες που αναγνώρισαν όλοι όμως τώρα -αυτό θα το έλεγα και με την κα Γεννήματα είναι ώρα για μεγάλο άλμα. Εκείνο που πρέπει να δούμε είναι πως αυτό το μεγάλο άλμα θα γίνει και αυτό πρέπει να συζητήσουμε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Να κοιτάξουμε το μεγάλο άλμα προς το μέλλον.

Ερωτηθείς αν υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθούν δύο μέτωπα το ένα φιλικό προς τη ΝΔ και το άλλο προς το ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό θα είναι διαλυτικό, αν γίνει αυτό θα το διαλύσουμε και είμαι βέβαιος και θα παλέψω για να μη γίνει αυτό διότι η αυτόνομη πορεία ήταν όρος επιβίωσής μας. Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε κομμάτι της ΝΔ ή κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ αν θέλαμε θα είχαμε γίνει ήδη, σε αυτό που θέλουμε να συνομολογήσουμε σε αυτή την παράταξη είναι ότι πρέπει να γίνει ο προοδευτικός πόλος στην Ελλάδα. Να είναι αυτή που θα εκφράσει την προοδευτική παράταξη στην Ελλάδα, να είναι αυτή που θα είναι ο αντίπαλός της ΝΔ.

Ερωτηθείς αν μπορούν τα δύο μεγάλα κόμματα να επηρεάσουν τις εκλογές με την έννοια να στείλουν ψηφοφόρους σε φιλικά προς αυτά υποψηφίους: Αν το τολμήσουν θα έχουνε δυσμενή αποτελέσματα. Δεν είναι κανείς ηλίθιος όλοι γνωρίζονται. Ας μη το διανοηθεί κανένας από οποιοδήποτε κόμμα να παρέμβει στα εσωτερικά μας.

Aκούστε αναλυτικά τη συνέντευξη