«Πυρά» κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχετικά με την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για Εξεταστική, η οποία αφορά τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ αλλά και τις δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε πως «έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τα βασικά ζητήματα που ισχυρίζεται ότι θέλει να ερευνηθούν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το θέμα της χρηματοδότησης των ΜΜΕ και των δημοσκοπήσεων, εμείς λέμε να διερευνηθούν από το 2015 μέχρι σήμερα».

«Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να δραπετεύσει από την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης και τη χειραγώγηση των ΜΜΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας ότι υπήρξαν προβλέψεις από δημοσκοπήσεις που δεν επιβεβαιώθηκαν για το τελικό αποτέλεσμα.

«Να ορίσουμε την ουσία αυτών που θέλουμε να ερευνήσουμε. Εάν η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να προτιμά να δραπετεύσει εμείς θα καταθέσουμε τη δική μας πρόταση» διαμήνυσε ο κ. Οικονόμου αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο για δύο Εξεταστικές.