«Έχω μετανιώσει για θέσεις και απόψεις που έχω εκφράσει στο παρελθόν», επισήμανε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Παραμένω οπαδός μιας ελεγχόμενης μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά είναι τελείως λανθασμένη η θέση που είχα εκφράσει, στην οποία συνδυαζόταν η ελεγχόμενη μεταναστευτική πολιτική με πολιτικές που μπορεί να οδηγούν σε εξαθλίωση ανθρώπων», υποστήριξε.

Παράλληλα, τόνισε πως «κάποιοι, που ενδεχομένως έχουν μια άποψη για εμένα στηριζόμενοι και σε δικές μου δηλώσεις, αλλά κυρίως σε ένα στερεότυπο του επωνύμου το οποίο φέρω, θα υποχρεωθούν να αναθεωρήσουν όχι γιατί θα έχει αλλάξει κάτι, αλλά γιατί θα μου έχει δοθεί η δυνατότητα να υλοποιήσω τις πολιτικές, τις οποίες πιστεύω και που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο».



Ιδιωτικά νοσοκομεία

Επιπλέον, ο κ. Πλεύρης σημείωσε: «Περιμένουμε νέο κύμα της πανδημίας μέσα στον χειμώνα. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπουν και ιδιωτικά νοσοκομεία, αν χρειαστεί, στη νοσηλεία covid περιστατικών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε μέρος από τις πολιτικές, οι οποίες μπαίνουν άμεσα σε εφαρμογή. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «κανείς ασθενής με COVID δεν θα μείνει αβοήθητος».

Αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ

Ο υπουργός Υγειάς ανέφερε, επίσης, ότι οι αλλαγές που σχεδιάζει στον ΕΟΠΥΥ θα ψηφιστούν εντός του έτους, ώστε το δεύτερο εξάμηνο του 2022 να είναι σε πλήρη λειτουργία το νέο μοντέλο του οργανισμού. «Ο ασφαλισμένος δεν θα κληθεί να πληρώσει παραπάνω χρήματα, αντιθέτως θα έχει πολύ περισσότερες ποιοτικές υπηρεσίες. Γινόμαστε πλέον ο ασφαλιστικός φορέας των ασφαλισμένων κι όχι των παρόχων. Η ενίσχυση του προϋπολογισμού ως προς τους ιδιώτες παρόχους θα παραμείνει στα ίδια νούμερα όπως και τα προηγούμενα έτη», επισήμανε.



Ο κ. Πλεύρης παραδέχθηκε ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγειάς έμεινε πίσω, λόγω πανδημίας, και αυτό ήταν κάτι που επισήμαναν οι θεσμοί στη χθεσινή τους συνάντηση. Ωστόσο, ο υπουργός αποκάλυψε ότι θα συνεχίσει το έργο που έχει ξεκινήσει στους ΤΟΜΥ.

«Με SMS»

«Θα ξεκινήσουμε πρόγραμμα πρόληψης του πληθυσμού για βασικά νοσήματα. Ο πολίτης θα δέχεται sms με υπενθύμιση για προληπτικές εξετάσεις», είπε για το πρόγραμμα πρόληψης. Πρόσθεσε, δε, ότι με αυτό το sms «θα δίνεται η δυνατότητα παραπομπής του σε συγκεκριμένη δομή, δημόσια ή ιδιωτική, προκειμένου να κάνει την αντίστοιχη εξέταση».