Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επισκέφθηκε για πρώτη φορά το ελληνικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Βόρεια Μακεδονία και απέδωσε τιμές στους ήρωες Έλληνες πεσόντες πολέμου.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης εναπόθεσε λίγα λουλούδια, ως ελάχιστο φόρο τιμής, στους τάφους των 14 Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στη μάχη της Δοϊράνης κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο στις 11 Νοεμβρίου 1918.

Επιπλέον, ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε μια αναπάντεχη συνάντηση με τον τρίτης γενιάς φύλακα του κοιμητηρίου Δημήτρη Καραμανώλη, συνεχίζοντας την παράδοση της φύλαξης από πατέρα και παππού και με την ελπίδα ότι και ο γιος του θα κάνει το ίδιο.

Ο κύριος Καραμανώλης δήλωσε με συγκίνηση στον κ. Βαρβιτσιώτη, ότι ήταν η πρώτη επίσκεψη από Έλληνα υπουργό, από τον οποίο ζήτησε να βγουν και αναμνηστική φωτογραφία, με τον κ. Βαρβιτσιώτη να δέχεται με χαρά, ευχαριστώντας τον για το έργο του.

Σημειώνεται, ότι ο Μ. Βαρβιτσιώτης είναι ο πρώτος υπουργός που επισκέπτεται το ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο στο Βαλάντοβο της Βόρειας Μακεδονίας.

Δείτε τις εικόνες από την επίσκεψη του κ. Βαρβιτσιώτη

Screenshot__81_
Screenshot__82_
Screenshot__84_
Screenshot__86_