Την Πέμπτη υπεγράφη η νέα πενταετής Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας - Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουάσιγκτον από τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Δένδια και Άντονι Μπλίνκεν.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προχώρησε σε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με την οποία τονίζει τη σημασία της Συμφωνίας για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και για την εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ.

Επίσης, υπογραμμίζει: «Πολύ περισσότερο, καθώς αυτή συνοδεύεται και από επιστολή του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, του κ. Blinken, με την οποία οι ΗΠΑ διακηρύσσουν την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας, της ακεραιότητας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων με βάση το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας».

Ειδικότερα έγραψε: «Η υπογραφή της νέας πενταετούς Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας - Ηνωμένων Πολιτειών συνιστά τεράστια επιτυχία της εξωτερικής μας πολιτικής και σημαντικό βήμα προς την εμβάθυνση των σχέσεών μας με τις ΗΠΑ.

Πολύ περισσότερο, καθώς αυτή συνοδεύεται και από επιστολή του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, του κ. Blinken, με την οποία οι ΗΠΑ διακηρύσσουν την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας, της ακεραιότητας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων με βάση το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας».

Δείτε την ανάρτηση