«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση απίστευτου και πρωτοφανούς θράσους καθώς διαστρεβλώνει το έργο της κυβέρνησης και τώρα ζητά εξεταστική επιτροπή για τις δημοσκοπήσεις και τις μεθοδεύσεις των Μέσων Ενημέρωσης»,  δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Εργασίας. Κωστής Χατζηδάκης.

«Αποφάσισε τώρα ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν απασχολεί άλλο ζήτημα την Ελλάδα και την κοινωνία, να ζητήσει εξεταστική επιτροπή για τις δημοσκοπήσεις και για τα ΜΜΕ και το πώς η κυβερνηση πολιτεύεται με τα ΜΜΕ όταν όλοι θυμόμαστε τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα, τις μαρτυρίες του κ. Καλογρίτσα επί του θέματος στη Βουλή, τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονταν σε φιλικά προς το ΣΥΡΙΖΑ Μέσα οι οποίες υποτίθεται λίγο καιρό πριν τις εκλογές του ‘19 έδειχναν 2 και 2,5 μονάδες διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ. Όταν επίσης ξεφύτρωνε το ένα μετά το άλλο φιλικά Μέσα προς το ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση χωρίς να πουλάνε τίποτα, επρόκειτο περί εφημερίδων και τα οποία στη συνέχεια έκλεισαν. Όταν λοιπόν έκαναν όλα αυτά έρχονται και ζητάνε εξεταστική επιτροπη για τη ΝΔ. Δικαίωμα τους είναι να ζητάνε αλλά και δικαίωμα μας είναι να τους κρίνουμε και να υπενθυμίζουμε όλα αυτά τα οποία είναι τόσο κραυγαλέα που δεν μπορούν να κρυφτούν με τίποτα. Είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο για το συγκεκριμένο θέμα. Όταν μιλάμε για μεθοδεύσεις σε σχέση με τα ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις αυτά είναι που θυμάται κάθε πολίτης που στοιχειωδώς ασχολείται με τα πολιτικά», είπε χαρακητιριστικά.

Επιπλέον, με φόντο την Εξεταστική, σημείωσε ότι «το πάθος οδηγεί το ΣΥΡΙΖΑ σε μια πολιτική γκάφα και η κυβέρνηση θα έχει την δυνατότητα να αποκαλύψει το παρελθόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Συντάξεις χηρείας

Με αφορμή τις συντάξεις χηρείας του ΝΑΤ, ο κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «καλύπτει υπαλλήλους του ΕΦΚΑ που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους» και είπε πως «ο οργανισμός καλύπτει 3.900.000 ασφαλισμένους και 2.500.000 συνταξιούχους».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας μείνει σε περασμένες δεκαετίες και εκφράζοντας συντεχνιακές λογικές πάει και καλύπτει ορισμένους οι οποίοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Τον ευχαριστώ πολύ σε μένα προσφέρει δώρο με αυτή την πολιτική αλλά δεν νομίζω ότι στέλνει με αυτό τον τρόπο ένα σωστό μήνυμα στην κοινωνία. Γιατί όσοι μας ακούνε ότι και να έχουν ψηφίσει περιμένουν από τον ΕΦΚΑ να κάνει καλύτερα τη δουλειά του», τόνισε.

Το νέο ΕΣΠΑ

Παράλληλα, αναφορικά με το πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής του υπουργείου, τόνισε ότι θα διατεθούν 5 δισεκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ.

«Αυτό είναι μια απάντηση σε όλους αυτούς που ισχυρίζονται ότι διαθέτουν το μονοπώλιο της ευαισθησίας ότι εμείς απαντούμε με κοινωνική πολιτική στην πράξη. Μια πολιτική για τους πολλούς, όλους αυτούς που πρέπει να λάβουν στήριξη από το κράτος και αυτό  είναι που κάνουμε χωρίς φανφάρες και μεγάλα λόγια αλλά με εφαρμοσμένη κοινωνική πολιτική», πρόσθεσε.

Ψηφιακή κάρτα

Επίσης, ο υπουργός σημείωσε ότι θα ξεκινήσουν τα προγράμματα κατάρτισης και η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας που «είναι ένα εργαλείο κοινωνικής δικαιοσύνης, το οποίο θα ελέγχει ηλεκτρονικά το ωράριο και τις υπερωρίες του εργαζόμενου».

«Αυτό το μέτρο συνοδεύεται και από άλλα ψηφιακά μέτρα κυρίως  στον τομέα του ΕΦΚΑ  που θα δημιουργήσουν ένα νέο ψηφιακό ΕΦΚΑ με ψηφιοποίηση των αρχείων, διασύνδεση μεταξύ τους,  προώθηση του συστήματος ΑΤΛΑΣ για τις ψηφιακές συντάξεις έτσι ώστε να βγαίνουν οι συντάξεις γρηγορότερα και να γίνει ευκολότερη η ζωή των ασφαλισμένων και η επαφή τους με τον ΕΦΚΑ. Έχουμε ήδη ξεκινήσει να ανεβαίνουμε αυτό το βουνό... Έχουμε φτάσει αυτή την ώρα και έχουμε διπλάσιες συντάξεις ανά μήνα σε σχέση με το καλοκαίρι του ’19 και θέλουμε στους επόμενους μήνες να πάμε σε τριπλάσιο αριθμό συντάξεων από τον ΕΦΚA για αυτό χρησιμοποιούμε διάφορα εργαλεία», πρόσθεσε.